Θέμα: Εκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
31.10.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 141

 Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2019

Θέμα: Εκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου ΕλλάδοςΣυνάδελφοι,

Στις 15 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν οι Εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) για την ανάδειξη των δύο οργάνων του, της Συνέλευσης των 200 Αντιπροσώπων (ΣτΑ) και των επταμελών Τοπικών Διοικήσεων των Περιφερειακών Τμημάτων.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.)  ιδρύθηκε το 1980 με το Ν. 1100/80 και σύμφωνα με το θεσμικό του πλαίσιο είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της πολιτείας και της κοινωνίας. Σε όλη αυτή τη χρονική διάρκεια η συμβολή του Ο.Ε.Ε. ήταν καθοριστική σε τομείς της Εθνικής Οικονομίας καθώς και στην ανάδειξη του οικονομολογικού επαγγέλματος στην αγορά εργασίας.

Ως μέλη του ΟΕΕ εγγράφονται όσοι πληρούν μία από τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Πτυχιούχοι (προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών τίτλων) των ελληνικών ανώτατων οικονομικών σχολών.

  • Διδάκτορες ή κάτοχοι άλλου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ακόμη και αν δεν είναι κάτοχοι βασικού πτυχίου ανώτατης οικονομικής σχολής εφόσον αποδεδειγμένως χρησιμοποιούν το μεταπτυχιακό τους τίτλο σπουδών στις οικονομικές επιστήμες για να ασκήσουν οικονομολογικό επάγγελμα ως κύρια βιοποριστική απασχόλησή τους.
  • Πτυχιούχοι (προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών τίτλων) Οικονομικών Σχολών της αλλοδαπής με την προϋπόθεση ότι υφίσταται σχετική επιστολή από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) που να πιστοποιεί την σχετική ισοτιμία με τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκλογές του Ο.Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής ή ανανέωσης τους μέχρι την Παρασκευή 29/11/2019. 

Ο Σύλλογός μας στηρίζει αυτές τις κορυφαίες εκλογικές διαδικασίες καθώς συμμετέχουν πολλοί συνάδελφοί μας και ζητά από τα μέλη του να πράξουν το ίδιο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον συνάδελφο, Κο. Μιχάλη Καμίτση (6945-469575), ο οποίος θα είναι και υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) με την Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.).Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                

    ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣΠατήστε στη παρακάτω εικόνα για να κατεβάσετε την αίτηση