Δελτίο τύπου 29-6-2017
29.06.2017

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμπληρώθηκε ήδη ο πρώτος μήνας από την παρουσία στο συνδικαλιστικό τοπίο της χώρας της παράταξης μας «ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής».

Είχαμε τονίσει ότι η παράταξη μας δημιουργήθηκε με μόνο στόχο να αλλάξει τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα.

Θέλουμε να εδραιώσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό μοντέλο που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη, απαλλαγμένο από κομματικές εξαρτήσεις στα πλαίσια μιας σύγχρονης ελεύθερης ευρωπαϊκής δομής.

Μετά τη δημοσιοποίηση της ιδρυτικής μας διακήρυξης αλλά και των ονομάτων των συνδικαλιστικών στελεχών που την δημιούργησαν, οι προσχωρήσεις εκπροσώπων και απλών εργαζόμενων από όλους τους κλάδους έλαβαν μορφή χιονοστιβάδας.

Αυτή η μεγάλη στήριξη από τους απλούς εργαζόμενους, που ζητούν από εμάς να αλλάξουμε τα πάντα στο συνδικαλιστικό στερέωμα, εκφράστηκε με πρωτοφανή ποσοστά στις πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις στους χώρους δουλειάς.

Χωρίς συγκροτημένη οργανωτική δομή, χωρίς μέσα και πόρους δώσαμε τις πρώτες μάχες και δικαιωθήκαμε για τις επιλογές μας.

Η πρεμιέρα της παράταξης μας έγινε στις εκλογές του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ όπου η παράταξη μας έλαβε ποσοστό 54,5%!!

Τη σκυτάλη πήραν οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ που ανέδειξαν την παράταξή μας πρώτη δύναμη στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ με ποσοστό 42%!!

Ενώ μόλις προχθές ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ και η παράταξή μας αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 36,45%!!

Αυτός ο δρόμος που χαράξαμε είναι χωρίς επιστροφή!

Οι εργαζόμενοι είναι πλέον αυτοί που οδηγούν την ΕΝΟΤΗΤΑ στο δρόμο της αλήθειας, της υπεύθυνης συνδικαλιστικής δράσης χωρίς ψεύτικα διλήμματα, χωρίς αφορισμούς και αδιέξοδους λεονταρισμούς για επικοινωνιακούς λόγους.

Έχουμε γνώση της πραγματικότητας που βιώνουμε και ορθώνουμε τείχη απέναντι στην υποκρισία και το λαϊκισμό.


Η ΕΝΟΤΗΤΑ προσφεύγει στη δικαιοσύνη
για την αποκατάσταση της χαμένης τιμής
του συνδικαλιστικού κινήματος


Στη χθεσινή συνεδρίαση της η Διοικούσα Επιτροπή της παράταξης μας αποφάσισε ομόφωνα την προσφυγή στη δικαιοσύνη με αίτημα την αποκατάσταση της νομιμότητας στη διοίκηση της ΓΣΕΕ με την απομάκρυνση «συνδικαλιστών» που εμφανίζονται στη διοίκηση της ΓΣΕΕ ως εργαζόμενοι ενώ εδώ και πολλά χρόνια είναι συνταξιούχοι!!

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε την ομερτά που καλύπτει τέτοια φαινόμενα και απαξιώνει το συνδικαλιστικό κίνημα στα μάτια των εργαζομένων.

Ένα απλό παράδειγμα αυτής της απόλυτης σιωπής που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι οι παλαιές συνδικαλιστικές δυνάμεις που στο προσκήνιο εμφανίζονται τάχα να δίνουν ιδεολογικές μάχες και να συγκρούονται μεταξύ τους, με μόνο στόχο να συγκρατήσουν μια εκλογική πελατεία, ενώ στο παρασκήνιο προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους εξαφανίζουν συνέδρους και ανταλλάσσουν ψήφους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Πρόσφατο παράδειγμα οι εκλογές στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ όπου η ΔΑΚΕ για την ανάδειξη εκπροσώπων στη ΓΣΕΕ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο στηρίζοντας με απόλυτο τρόπο το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ!!!

Αυτές οι λογικές παραπλάνησης των εργαζόμενων και παραποίησης της αλήθειας πρέπει να τελειώσουν τώρα και θα τελειώσουν τώρα!


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» εντός των ημερών θα δημοσιοποιήσει το σύγχρονο κανονισμό (καταστατικό) λειτουργίας της.

Παράλληλα αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση του πρώτου εκλογικού-συνεδρίου της τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2017.

Τέλος τις επόμενες ημέρες η παράταξη μας θα ζητήσει συνάντηση με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων αλλά και εκπροσώπους εργοδοτικών φορέων προκειμένου, δημόσια πλέον, να ενημερώσουμε για τις θέσεις μας σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ δύναμης ευθύνης και προοπτικής»

 

Υ.Γ.    Τις επόμενες ημέρες θα αναλύσουμε δημόσια τη θέση μας απέναντι στη συνειδητή προσπάθεια διάλυσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Τα ΕΛΤΑ ήταν και παραμένουν ισχυρά στη συνείδηση όλων των πολιτών και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.