Παιδικές κατασκηνώσεις - Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο - Λογαριασμός Παροχών - Οικονομική ενίσχυση Απεργών
27.04.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 125

Αθήνα,  27 Απρίλίου 2016

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ


Συνάδελφοι,

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥΤΕΚΩ για το θέμα της συμμετοχής των παιδιών των συναδέλφων της πρ. Εμπορικής στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Η θέση του Συλλόγου μας ήταν και παραμένει σταθερή:
          Η δυνατότητα συμμετοχής στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΤΑΥΤΕΚΩ αφορά το σύνολο των εργαζομένων στην Alpha Bank αφού όλοι μας τυγχάνει να είμαστε ασφαλισμένοι στον ίδιο φορέα.

Αυτή τη θέση υποστηρίξαμε για μια ακόμη φορά στις συναντήσεις μας με τον Πρόεδρο του Ταμείου και τη Νομική του υπηρεσία ζητώντας να προχωρήσει άμεσα η σύγκλιση του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ προκειμένου να υπάρξει απόφαση με θετική εισήγηση προς το Υπουργείο για την συμμετοχή των παιδιών των συναδέλφων της πρ. Εμπορικής στο πρόγραμμα.

Το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ υιοθέτησε την πρότασή μας και αποφάσισε να ζητηθεί η έγκριση του Υπουργού γα την άμεση τακτοποίηση του θέματος.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να θυμίσουμε σε όλους τη σταθερή μας θέση όλα αυτά τα χρόνια που δεν ήταν άλλη από την τήρηση της υποχρέωσης του ΤΑΥΤΕΚΩ να παρέχει υπηρεσίες στο σύνολο των ασφαλισμένων χωρίς διακρίσεις.

Είχαμε τονίσει επίσης (2014, 2015) ότι το κόστος αυτό δεν αφορά την Τράπεζα και παρά τη θέση μας αυτή δώσαμε τότε λύση αφού κανείς δεν μπορούσε να αφήσει τα παιδιά των συναδέλφων της πρ. Εμπορικής χωρίς κάλυψη.

Είναι ευχάριστο, έστω και με καθυστέρηση ετών, ότι αυτοί που αντιδρούσαν τότε στο αυτονόητο σύρθηκαν σήμερα πίσω από τις δικές μας θέσεις στηρίζοντας απόλυτα τις προτάσεις μας.

Περιμένοντας την υλοποίηση της απόφασης του ΤΑΥΤΕΚΩ ζητήσαμε προληπτικά την κατάθεση αυξημένου προϋπολογισμού στο συγκεκριμένο κωδικό και την ταυτόχρονη εξασφάλιση επιπλέον θέσεων στις κατασκηνώσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για την εξέλιξη του θέματος.

Συν/να σας κοινοποιούμε την σχετική επιστολή του Συλλόγου μας προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥΤΕΚΩ στις 22/4/2016:




ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΗΣ

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη αποτύπωση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση αυτή θα γίνει ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. από τον καθηγητή ασφαλιστικού δικαίου κ. Ξενοφώντα Κοντιάδη και τον εργατολόγο κ. Γιάννη Καρούζο.

Είναι σίγουρο ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται με την ψήφιση ενός τέτοιου ασφαλιστικού Νόμου διαλύει τις μελλοντικές συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μειώνει την εφάπαξ παροχή μέχρι την οριστική εξαφάνισή της και δημιουργεί αδικίες που συνταγματικά δεν είναι ανεκτές.

Αμέσως μετά την ενημέρωσή μας θα εκδώσουμε ανακοίνωση με τα συμπεράσματα της επιστημονικής προσέγγισης καθώς και τη θέση μας για τις κινητοποιήσεις στα πλαίσια των αποφάσεων της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ.

Μετατροπή του Λογαριασμού Παροχών σε χρήμα

του ΤΑΥΤΕΚΩ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού δικαίου

Συνεδρίασαν στα Γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των εργαζομένων και συνταξιούχων που τα μέλη τους ασφαλίζονται στο Ταμείο και συμφώνησαν στη χάραξη κοινής και ενιαίας διεκδίκησης μετατροπής του λογαριασμού Παροχών σε χρήμα σε νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με παράλληλη εξαίρεσή του από το νέο ενιαίο Ταμείο (ΕΦΚΑ).

Σημειώνουμε ότι ο λογαριασμός αυτός καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των ασφαλισμένων όπως αυτές προκύπτουν από το καταστατικό του χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού Προϋπολογισμού.

Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης προτείναμε τη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης που θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του λογαριασμού του ΤΑΥΤΕΚΩ, την εξαίρεσή μας από την υπαγωγή στον ΕΦΚΑ και την μετατροπή σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του Ν. 3029/2002.

Την κοινή απόφαση υπέγραψαν: η ΟΤΟΕ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, η ΟΣΤΟΕ, η ΠΟΣΤ, η ΠΟΣ-ΔΕΗ και η ΠΣΣ. ΤΟ-ΟΤΕ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε, μετά από εισήγηση της ΕΣΑΚ, την οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων που συμμετείχαν και τις
3 ημέρες των προηγούμενων απεργιακών κινητοποιήσεων ξεπερνώντας τον κανονισμό του Απεργιακού Ταμείου. Η απόφαση ήταν ομόφωνη γιατί κρίθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. ότι απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα μέτωπα πρέπει να ενισχύσουμε την αγωνιστική διάθεση των μελών μας.

 

 

                                                                                                                    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

                                                                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

  

                                                                                                 ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ