Τέλος στον εργασιακό εκφοβισμό, βία και παρενόχληση - Σύναψη ΣΣΕ
08.12.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 67

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2021

Ο Σύλλογος καλεί την Τράπεζα
για την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης

 

Βάζουμε τέλος
στον εργασιακό εκφοβισμό, στις συμπεριφορές βίας και παρενόχλησης

 

Ο χώρος εργασίας της Alpha Bank
θα είναι απαλλαγμένος από τέτοια νοσηρά φαινόμενα

Συνάδελφοι,

 

Ο εργασιακός εκφοβισμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η βία, οι απειλές και ο διαχωρισμός που επηρεάζει δυσανάλογα άτομα συγκεκριμένου φύλου πρέπει να λάβει οριστικά τέλος με την εφαρμογή κανονισμών και υιοθέτηση μηχανισμών που θα εξαλείψουν τέτοια φαινόμενα.

Απαράδεκτες μορφές συμπεριφοράς, πρακτικές, απειλές και παρενόχληση οδηγούν σε σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική και οικονομική βλάβη.

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK
ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ
ΤΕΤΟΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

 

Για το σκοπό αυτό σήμερα αποστείλαμε στη Διοίκηση της Alpha Bank πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την κατάρτιση πολιτικών (πλατφόρμες, καταγγελίες, επιπτώσεις κλπ) και την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που θα εξαφανίσει τέτοια νοσηρά φαινόμενα (Ν. 4808/2021 άρθρο 11).

Κατά τις διαπραγματεύσεις ο Σύλλογος μας με το Νομικό του επιτελείο θα καταθέσει σχέδιο πολιτικής στο χώρο της Alpha Bank με ειδικές προβλέψεις για πειθαρχικά παραπτώματα, διαδικασίες, ποινές για περιστατικά εκφοβισμού, βίας και παρενόχλησης της εργασίας με πρόβλεψη να αποτελούν υποχρεωτικό περιεχόμενο του κανονισμού εργασίας.

Στα πλαίσια ενημέρωσης των μελών μας, για τις θέσεις του Συλλόγου, στο τεράστιο αυτό θέμα, αλλά και την πλήρη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιήσουμε σειρά τηλεδιασκέψεων σε όλη την Τράπεζα.

 

                                    

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Υ.Γ.    Σας κοινοποιούμε την πρόσκληση του Συλλόγου για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τράπεζα.