Ντροπή και αίσχος για το συνδικαλιστικό κίνημα
14.04.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 80

Αθήνα, 14 Απριλίου 2022

 

Ντροπή και αίσχος
για το συνδικαλιστικό κίνημα

 

Συνάδελφοι,

          Η συνήθης πρακτική της ανώτατης συνδικαλιστικής ηγεσίας της χώρας είναι η μόνιμη καταδίκη και ο αφορισμός της εργοδοσίας και των Κυβερνήσεων.

Αυτή η πρακτική της ηγεσίας εκφράζεται μόνο στο προσκήνιο αφού στο παρασκήνιο υποκλίνεται για να διατηρεί τα προνόμια που της παρέχει η πολιτεία.

Όταν όμως κάποιοι βραχίονες του συνδικαλιστικού κινήματος εκφράζουν χυδαίο, σεξιστικό και ρατσιστικό λόγο τότε η συντεχνία συσπειρώνεται και επικρατεί η σιωπή των αμνών.

Έτσι για να μην χαλάσουν οι ισορροπίες στις δομές του συνδικαλιστικού κινήματος δεν τόλμησαν να καταδικάσουν τα χυδαία σχόλια συνδικαλιστικών στελεχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος αναφορικά με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάϊν στα Γλυκά Νερά.

Είναι χαρακτηριστικοί οι διάλογοι:

Ο Πρόεδρος της Ένωσης (ΕΠΛΣ) Ν. Πελοποννήσου λέει: “…εγώ σήμερα λέω στη γυναίκα μου κάτσε καλά μην πάρω πτυχίο πιλότου, χαχα κόκαλο η Γυναίκα”, την τοποθέτηση επικροτεί ο Πρόεδρος ΛΣ Λέσβου-Χίου λέγοντας:
”… έτσι μπράβο φιλαράκι, να μαθαίνουν” καταλήγοντας με ό,τι πιο χυδαίο μπορεί να ακουστεί: “εμείς, παιδιά, είχαμε εδώ πέρα έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο… είχε και μια εκεί, Θεός σχωρέστη, που τον έκανε ό,τι ήθελε… Γυρνάει κάποια στιγμή το μυαλό του και τη σκοτώνει. Πάει και τη θάβει εδώ πέρα στο Ντίπι. Μια περιοχή πηγαίνοντας για την Καλλονή. Οπότε μετά λέμε: ή πιστή στο σπίτι, ή γυμνή θαμμένη στο Ντίπι!!!

Όλα αυτά ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη των Προέδρων της Ομοσπονδίας.

Ντροπή και αίσχος!!

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους καλούμε να παραιτηθούν και απαιτούμε από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση!

Η ώρα της αυτοκάθαρσης του συνδικαλιστικού κινήματος είναι τώρα.
                                      

                

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣΔιαβάστε εδώ τι έγραψαν τα ηλεκτρονικά μέσα μετά την του Συλλόγου μας.