Νέα πρωτοβουλία του Συλλόγου: Προτεραιότητα στις γυναίκες της Τράπεζας μας
05.04.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 78

 Αθήνα, 5 Απριλίου 2022

Νέα πρωτοβουλία του Συλλόγου 

Προτεραιότητα στις γυναίκες
της Τράπεζας μας

Συνάδελφοι,

 

  • Το 25% των γυναικών παγκοσμίως γίνεται θύμα βιασμού.
  • Το 100% των γυναικών δέχεται σεξουαλικές παρενοχλήσεις.
  • Το 85% των θυμάτων αναγνώρισαν από 1 ως 4 λεπτά πριν το περιστατικό ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί αλλά το 90% αυτών δεν έκαναν τίποτα γι αυτό.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο, χωρίς γνώσεις, μια γυναίκα να αναγνωρίσει τους οιωνούς επικίνδυνων περιστατικών και ακόμη πιο πολύ να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Λόγω του ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις είναι ένα θέμα που προκαλεί υψηλή συναισθηματική φόρτιση και ανησυχία σε όλες τις γυναίκες, τόσο που πολλές φορές είναι δύσκολο ακόμη και να το συζητήσει κανείς μαζί τους, οι ειδικές τεχνικές περιλαμβάνουν ουσιαστική συναισθηματική εκπαίδευση με στόχο την απόκτηση της ικανότητας να προστατεύουν τους εαυτούς τους.

Σήμερα πολλοί Δήμοι (Ζωγράφου, Πεντέλης, Αργυρούπολης κλπ) προσφέρουν δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο οι μεγάλες επιχειρήσεις διοργανώνουν δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας σε γυναίκες που ανήκουν στο Προσωπικό τους.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΑΣ

 

Κάτω από αυτό το πρίσμα σήμερα ανακοινώνουμε άλλη μια πρωτοβουλία του Συλλόγου μας με τη διοργάνωση μαθημάτων αυτοάμυνας για γυναίκες συναδέλφους μέλη μας.

Θα προσφέρουμε δωρεάν το STAY AWAY που είναι το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα αντιμετώπισης επιθέσεων που βασίζεται στις εξειδικευμένες τεχνικές KRAV MAGA.

Το πρόγραμμα STAY AWAY επιτρέπει σε γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας, μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να μάθουν όλες τις ειδικά σχεδιασμένες για γυναίκες βασικές τεχνικές αυτοάμυνας οι οποίες θα της σώσουν τη ζωή αν έρθει η στιγμή να τις χρειαστεί. Διδάσκει ακόμη και πως μια γυναίκα θα αναγνωρίζει τους οιωνούς ενός βίαιου περιστατικού ώστε να το αποφύγει εκ των προτέρων ή ακόμη και τον τρόπο που η ίδια θα θέσει ξεκάθαρα όρια σε κάποιον που αποφάσισε να την παρενοχλήσει.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Γυμναστήριο του Συλλόγου μας (Χαρ.Τρικούπη 6-8-10, 6ος όροφος) σε ομάδες των 20 ατόμων, δύο φορές την εβδομάδα από 16.30 μ.μ. έως 18.00 μ.μ. σε κύκλο 10 μαθημάτων.

Επειδή ο αριθμός είναι περιορισμένος θα ακολουθήσουμε σειρά προτεραιότητας με την υποβολή δελτίου συμμετοχής.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι η αθλητική περιβολή (το γυμναστήριο διαθέτει αποδυτήρια και ατομικά μπάνια) και πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για την πραγματοποίηση των μαθημάτων ο Σύλλογος μας συμφώνησε όπως αυτά διεξαχθούν αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη της σχολής KRAV MAGA KOLONAKI κ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΦΕΤΖΗ.

Ο Μιχάλης Καφετζής είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής KRAV MAGA της IKMF (International Krav Maga Federation) με βαθμό Expert 2 και Lead Civilian Instructor.

Είναι συνεργάτης της Adidas gr, κάτοχος διπλώματος Fitbox από τον Fausto Di Julio στην Ιταλία και καθηγητής του διπλώματος Fight Bo trainer.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από 26/4/2022.

Υπεύθυνη προγράμματος : κ. Νάνσυ Δάβαλου: τηλ. 210 3692045 και κιν. 6945 755075.

Παρακαλούμε η αίτηση ενδιαφέροντος να σταλεί στο email: infο@sab.gr ή μέσω fax: 210 3692090.

Ακολουθεί αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

 Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την ΑίτησηΕκδήλωσης Ενδιαφέροντος