Δίπλα στους νέους εργαζόμενους | Επένδυση στη γνώση
03.11.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 110

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2022

 

Δίπλα στους νέους εργαζόμενους

Επένδυση στη γνώση

Συνάδελφοι,

          Με τη διενέργεια μιας ακόμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης για τους συναδέλφους μας από την Περιφέρεια, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενημέρωσης των νέων εργαζομένων στην Τράπεζα, που είχε ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου με τη διενέργεια αντίστοιχων ημερίδων με φυσική συμμετοχή για τους εργαζόμενους από την Αττική που εντάχθηκαν στο Δυναμικό της Τράπεζας την τελευταία τριετία.

Έχοντας πλήρη επίγνωση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται στην εργασία μας, απόρροια της καταναλωτικής συμπεριφοράς των σημερινών, αλλά και των αυριανών πελατών μας,  και με απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τα τυπικά προσόντα των νέων μας συναδέλφων που κάποια στιγμή θα πάρουν τη σκυτάλη για να συνεχίσουν την ιστορική διαδρομή της Alpha Bank, κουβαλώντας όμως την πλούσια κληρονομιά των παλαιότερων γενεών, αναλάβαμε την ευθύνη να γίνουμε ο συνδετικός κρίκος της μετάδοσης της γνώσης και της κουλτούρας που απαιτεί η επαγγελματική μας ιδιότητα.

Στις ενημερωτικές ημερίδες επισημάνθηκαν κανονιστικές υποχρεώσεις και καθήκοντα των Τραπεζοϋπαλλήλων, αναλύθηκαν κώδικες συμπεριφοράς και Τραπεζικής Δεοντολογίας, έγινε αναφορά σε έννοιες Επαγγελματικής Ηθικής, Τραπεζικής Πίστης, Λειτουργικού Κινδύνου και παρουσιάστηκε εκτενώς ο Πειθαρχικός Κώδικας της Τράπεζας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους περισσότερους από 200 συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και συμμετείχαν στις ημερίδες, αλλά κυρίως σε όσους αγκάλιασαν την προσπάθεια και έδωσαν ιδιαίτερη αξία στην πρωτοβουλία μας:

Τον κ. Βασίλη Παναγιωτίδη (Ανώτερο Διευθυντή ΕΕΤ) που εκπροσώπησε την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο, αλλά και τα στελέχη που εκπροσώπησαν το HR της Τράπεζας

Το συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε ο Αναπλ. Γεν.Γραμματέας μας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε το Σύλλογο στην παρουσίαση των θέσεων και του καταλυτικού ρόλου μας στην εφαρμογή των κανονιστικών και πειθαρχικών διαδικασιών.

Σύντομα θα ακολουθήσει ο Δεύτερος Κύκλος ενημέρωσης για τους συναδέλφους μας που εντάχθηκαν στην Τράπεζα το τελευταίο εξάμηνο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ