Ένα όνειρο 25 ετών του μικρού συλλόγου της πρ. Εμπορικής το κάναμε πράξη
02.09.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 51

    Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2021

 

Συμφωνία για τις νέες βαθμίδες εξέλιξης
του προσωπικού με πλήρη διασφάλιση
ασφαλιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων

 

Ένα όνειρο 25 ετών
του μικρού συλλόγου της πρ. Εμπορικής το κάναμε πράξη

 

Συνάδελφοι,

Μία μεγάλη τομή για τη διαφανή, αξιοκρατική εξέλιξη του Προσωπικού με κίνητρα που ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα και παράλληλη διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων έγινε πράξη από το Σύλλογό μας.

Ακόμη και ο μικρός Σύλλογος της πρ. Εμπορικής με ανακοίνωσή του μας δηλώνει ότι από το 1996!! ήταν από τους πρώτους που είχαν προτείνει την αναπροσαρμογή του βαθμολογίου της πρ. Εμπορικής Τράπεζας γιατί (μην γελάσετε) από τότε είχαν διακρίνει την ανάγκη για πιο ευέλικτο σχήμα.

Στη συνέχεια ομολογούν στην ίδια ανακοίνωση, ότι είχαν κρυφές συναντήσεις με κάποια στελέχη της Τράπεζας (γιατί αν ήταν θεσμικές θα είχαν τουλάχιστον δημοσιοποιήσει τις θέσεις τους στο θέμα αυτό, ή την έντονη διαφωνία τους) και γράφουν:

«…Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, μιας και η Τράπεζα στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών με το Σύλλογό μας, είχε τοποθετηθεί ευθέως για την πρόθεσή της να αναδιαρθρώσει και να εκσυγχρονίσει το σύστημα Υπηρεσιακής εξέλιξης του Προσωπικού, σε συνδυασμό και συνάρτηση με την εκπόνηση νέου Οργανογράμματος.

Είχε μάλιστα αφήσει να εννοηθεί ότι υπήρχε διάθεση ενσωμάτωσης των απόψεών μας όπως τις εκφράσαμε…»

Ποιες ήταν βέβαια αυτές οι απόψεις που ψιθύρισαν στην Τράπεζα δεν τις μάθαμε ποτέ!

Συνεχίζοντας την απίστευτη διήγησή τους, με σκοπό να φανούν χρήσιμοι στην Τράπεζα, εξυμνούν το εκσυγχρονιστικό της έργο, κατηγορώντας όμως παράλληλα τους συναδέλφους που προάγονται (από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Τράπεζας) γιατί όπως ομολογούν θέλουν να εκπροσωπούν μόνο τους πληβείους!!

Δηλαδή συμφωνούν με τον εκσυγχρονισμό της Τράπεζας αλλά διαφωνούν, όπως η ΟΛΜΕ, με την αξιολόγηση.

Κάτι αντίστοιχο με τους εμβολιασμούς. Είναι θετικοί στο εμβόλιο αλλά εξίσου θετικοί είναι και με αρνητές του εμβολίου μπας και τσιμπήσουν κάποιο μέλος!!

Φυσικά το λιβελογράφημα καταλήγει με μία επίθεση στο Σύλλογό μας επειδή υπέγραψε μία συμφωνία που αποτελούσε γι’ αυτούς όνειρο 25 ετών!!

  • Δηλαδή αυτοί που σφάγιασαν το μισό προσωπικό της πρ. Εμπορικής, αφήνοντάς το εκτός Οργανισμού!
  • Αυτοί που σε συμφωνία με τη Διοίκηση της πρ. Εμπορικής, για να την διευκολύνουν, πάγωσαν όλες τις προαγωγές από το 2008 μέχρι που αποκαταστήσαμε την αδικία πάλι εμείς μετά τη συγχώνευση το 2014.
  • Αυτοί που ως συμπέρασμα, από την ανακοίνωσή τους, θωρούν πως η συμφωνία αυτή «σκοτώνει τα άλογα όταν γεράσουν» είναι οι ίδιοι που επί των ημερών τους στην πρ. Εμπορική «ευνούχιζαν τα άλογα πριν ενηλικιωθούν» αφού επί 8 χρόνια όλες οι νέες προσλήψεις παρέμεναν εκτός βαθμολογίου, υπηρεσιακής εξέλιξης με μειωμένες αποδοχές!

Έρχονται να κατηγορήσουν εμάς!

Αφού όλα αυτά τα έκαναν τότε για εισπράξουν ένα Γαλλικό φιλί!

 

Αλλά συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουν ότι το ίδιο παιχνίδι που έπαιζαν χρόνια τώρα στην πρ. Εμπορική δεν πιάνει πια στην Alpha Bank.

Γιατί όπως έπαιζαν στην πρ. Εμπορική, επί Γαλλικής Διοίκησης, το θέατρο που τους εμφάνιζε επαναστάτες στο προσκήνιο ενώ στην πράξη ήταν δουλάκια στο παρασκήνιο εξάντλησε όλα τα εισιτήρια και σήμερα έμειναν χωρίς θεατές.

Με την ανακοίνωσή μας αυτή δυστυχώς φύγαμε από τις σταθερές θέσεις μας να απαντάμε σε παλαβομάρες.

Ήταν απαραίτητο όμως αλλά δεν θα το επαναλάβουμε.

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΕΝΑΣ)
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ


Πριν δύο μέρες απολύθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΝΑΣ (σύμφωνα με πληροφορίες μας χωρίς κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα) και ο Σύλλογος του ΕΝΑΣ δεν τόλμησε να καταγγείλει την Τράπεζα για την πρακτική  της.

Ίσως απέναντι σε μία καταχρηστική απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους υπερτερούν άλλα προσωπικά τους κριτήρια και διαβουλεύσεις.

Κατά τα άλλα στα δύσκολα συνάδελφοι θα προστατέψουν εσάς!

Παρά τις διαφορές μας, παρά το γεγονός ότι ο συνάδελφος δεν είναι μέλος μας, ο Σύλλογός μας είναι διαθέσιμος μαζί με το νομικό του επιτελείο να συνδράμει αποφασιστικά για την άμεση επαναφορά του στην Τράπεζα.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ