Άμεση επιστροφή αναδρομικών τώρα!
09.07.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 45

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2021

Άμεση επιστροφή αναδρομικών τώρα!

Συνάδελφοι,

Η περίοδος χάριτος των ασφαλισμένων της Alpha Bank, που αφορά στην παράνομη παρακράτηση υψηλών ποσών από τον ΕΦΚΑ έληξε!

Ο ΕΦΚΑ παρακράτησε από 1.1.2017 ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου Υγείας (πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ και πρώην ΤΑΠΕΤΕ) σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%. Σύμφωνα με την εξίσωση των ασφαλιστικών εισφορών με τις ισχύουσες στον ΕΦΚΑ, βάσει του νόμου 4387/2016, από 1.1.2017 η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των μισθωτών έχει οριστεί σε συγκεκριμένα ποσοστά (παροχές σε χρήμα 0,40%).

Παρά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2020 (εγκύκλιος Νο.11) ο ΕΦΚΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ να επιστρέψει στους ασφαλισμένους αναδρομικά τα χρήματα από 1/1/2017 έως 31/1/2020.

Η περίοδος της κρατικής ασυδοσίας πρέπει να λάβει τέλος.

Όπως εμείς και οι εργοδότες καταβάλουμε με συνέπεια κάθε μήνα την αντίστοιχη εισφορά στα ασφαλιστικά Ταμεία είμαστε υποχρεωμένοι να αναγκάσουμε επιτέλους αυτούς που καθυστερούν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους, είτε αυτό λέγεται καθυστέρηση απονομής συντάξεων ή παράνομη κράτηση ποσών από λάθος εισφορά, να συνετιστούν.

Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος μας με την νομική του υπηρεσία προχώρησε στα παρακάτω βήματα:

  • Απευθύναμε εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ με την οποία την καλούμε, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (30.9.2021) να μας αποδώσει τα αναδρομικά που μας χρωστούν.

 

  • Μετά τη λήξη της περιόδου αυτής (30.9.2021) ο Σύλλογος έχει ήδη εξουσιοδοτήσει την Νομική του Υπηρεσία για την κατάθεση αγωγής ζητώντας ποινικές ευθύνες για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

                                 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

____________________________________

Διαβάστε εδώ το εξώδικο.
____________________________________