Ξεναγήσεις στην αρχαία γειτονιά με τα λουτρά στα θεμέλια του Μουσείου Ακρόπολης
08.07.2019


Ενας μαγικός κόσμος ξετυλίγεται κάτω από το Μουσείο Ακρόπολης εκεί που αιώνες πριν φιλοσοφούσαν περιδιαβαίνοντας ανάμεσα στα λουτρά, τις αίθουσες των συμποσίων και τα εργαστήρια.

Την Τρίτη 9 Ιουλίου το Μουσείο Ακρόπολης ξεκινά νέο κύκλο παρουσιάσεων της ανασκαφής στα θεμέλιά του με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης».


Μία αρχαία γειτονιά κάτω από το Μουσείο Ακρόπολης

Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου. Να βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, να κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων κάτω από το Μουσείο Ακρόπολης

    Αγγλικά: κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 12:00
    Ελληνικά: κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 13:00. Διάρκεια: 45 λεπτά

Μια ανασκαμμένη έκταση 4.000 τ.μ.

Πρόκειται για ανασκαμμένη έκταση 4.000 τ.μ. με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς με διάρκεια ζωής από τα κλασσικά έως τα βυζαντινά χρόνια, σε επάλληλες φάσεις.


Το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό παλίμψηστο σύντομα θα εμπλουτιστεί με έκθεση των πιο αντιπροσωπευτικών κινητών ευρημάτων της ανασκαφής. Αρχιτεκτονικά ερείπια οργανώνονται σ’ ένα μοναδικό εκθεσιακό σύνολο που ρίχνει φως στην καθημερινότητα μιας αρχαίας γειτονιάς κάτω από την Ακρόπολη.

Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (10 ευρώ).


Πηγή: iefimerida.gr