ΤΑΠΙΛΤΑΤ - Κοινή ανακοίνωση συλλόγων
08.06.2018

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


Η γνωστή ομάδα συνταξιούχων με νομικά τερτίπια κατάφερε πάλι να εκδοθεί δικαστική απόφαση που μπλοκάρει τις λειτουργίες του Ταμείου όπως και πριν από 17 μήνες.

Μοναδικός σκοπός τους (όπως αποδεικνύεται και από τις ανακοινώσεις τους) είναι η λεηλασία των αποθεματικών του Ταμείου προς όφελός τους και σε βάρος των ενεργών ασφαλισμένων που με αγώνα και θυσίες κατάφεραν μόλις πρόσφατα να εξασφαλίσουν τις καταβληθείσες εισφορές τους μέσω της δημιουργίας ατομικών μερίδων.

Η «τυφλή» αυτή δικαστική απόφαση, που εκδόθηκε λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση της τακτικής εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και μας γυρίζει 3 χρόνια πίσω, δυστυχώς δεν έλαβε υπόψη της την παράλυση που επιφέρει στις υπηρεσίες του Ταμείου, την αδυναμία καταβολής βοηθημάτων, την ανατροπή της βιωσιμότητάς του αλλά και την μη ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του και του καταστατικού σκοπού του.

Πέρα από τις νομικές ενέργειες για την επαναφορά της ομαλότητας που έχουν ήδη δρομολογηθεί, οι Σύλλογοι θα πρέπει να αντιδράσουν και καταστατικά αλλά και να αναλάβουν πολιτική δράση. Με αυτές τις κινήσεις δεν θα προασπίσουμε μόνο τα συμφέροντα των μελών μας αλλά και μεγάλης μερίδας συνταξιούχων που άμεσα θα δουν τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της απόφασης.

Εάν σκοπός κάποιων είναι να διαλυθεί το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, δεν θα τους χαρίσουμε τα αποθεματικά του. Έχουμε την υποχρέωση απέναντι στα μέλη μας να διεκδικήσουμε νόμιμα αυτά που μας ανήκουν. Παραμένουμε ενωμένοι, αποφασισμένοι και σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να δώσουμε και πάλι το νικηφόρο αγώνα.

·           ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHABANK

·           ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

·           ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

·           ΣΩΜΑΤΕΙΟ (UNION) EUROBANK

·           ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ    (ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ )                                 

·           ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  EUROBANK - ERGASIAS(ΠΡΩΗΝ ΑΘΗΝΩΝ)