ΤΑΠΙΛΤΑΤ - Η αποκατάσταση της αλήθειας
19.07.2018


 

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
(ΒΑΣΕΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΩΝ/ΓΡΑΠΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ)
ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΔΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ Ή ΨΙΘΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ.


Αθήνα, 18-07-2018


Συνάδελφοι,


Η υπομονή έχει και τα όριά της. Έτσι, επειδή τελευταία είτε γράφονται σε δημόσιες ανακοινώσεις ή σε δικόγραφα είτε κυρίως ψιθυρίζονται τεχνηέντως τερατώδη ψέματα για τις γενικές εξελίξεις στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ από την πλευρά της σκανδαλωδώς υπερευνοημένης γενιάς των παλιών συνταξιούχων (όπως αυτή αποδεικνύεται ότι εκπροσωπείται στην πράξη από τα συνταξιουχικά σωματεία: ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ, ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΩΝ και την πολυπληθή συνδικαλιστική οργάνωση των 62 περίπου ενεργών ασφαλισμένων της τέως Ιονικής και επειδή τελικά δεν μπορούμε να σιωπούμε διαρκώς, σήμερα αποκαθιστούμε την αλήθεια για τις ψευτιές και συκοφαντίες των ανωτέρω φορέων που βάλθηκαν να διαλύσουν το ταμείο μας, επ’ ωφελεία και πάλι μόνο των ιδίων!
Ας έλθουμε στο προκείμενο.


Α΄) Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ Κ.ΛΠ.


• Τερατώδες επίσης ψέμα αποτελεί ο έωλος ισχυρισμός ότι δήθεν ο θεσμός της κατοχυρωμένης ατομικής μερίδας που θεσπίστηκε με το καταστατικό της 31-01-2018 συνδέεται (μυστηριωδώς) με το ζήτημα της επιστροφής εισφορών που είναι και αποδίδονται συρρικνωμένες πλέον κ.λπ. Η συγκεκριμένη ομάδα επίτηδες συγχέει την κατοχυρωμένη ατομική μερίδα των μελών με τις επιστρεφόμενες ατομικές ονομαστικές εισφορές στους αποχωρούντες από τις τράπεζες ενεργούς ασφαλισμένους.
Γιατί άραγε από την συγκεκριμένη ομάδα δεν σαν ενημερώνουν ότι οι δύο (2) αυτοί όροι είναι αυτοτελείς, αυτόνομοι ο ένας από τον άλλον.
• Επιστροφή των ατομικών ονομαστικών εισφορών στους αποχωρούντες οριστικά από τις τράπεζες ενεργούς ασφαλισμένους που δεν θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα κατά το χρόνο της εξόδου προβλέπει και το ταμειοκτόνο καταστατικό του 1991 που λυσσαλέα επιδιώκουν να επαναφέρουν σε πλήρη ισχύ. Ανέκαθεν οι επιστρεφόμενες εισφορές ανήρχοντο στα 3/7 των συνολικών ονομαστικών εισφορών (εργαζομένων 3% και εργοδότη 4%) που διαχρονικά καταβλήθηκαν στο ταμείο. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι εν λόγω εισφορές διαχρονικά συρρικνώθηκαν σεμεγάλο βαθμό από τους γνωστούς τοις πάσι παλιούς συνταξιούχους, υποστηρικτές της συγκεκριμένης ομάδας που πλήρωσαν ψίχουλα ως εισφορές και τις πήραν έως και 500 φορές ως συνταξιοδοτικές παροχές (με τις γνωστές, μαγικές διαδικασίες του ταμειοκτόνου καταστατικού) και όλοι έχουν συνειδητοποιήσει άριστα επίσης ότι αν συνεχίζετο η εφαρμογή του καταστατικού του 1991 και δεν επιφέροντο οι γενναίες αλλά δικαιότατες αλλαγές κυρίως με το τροποποιημένο καταστατικό του 2015 σήμερα δεν θα υπήρχε ταμείο, θα είχε ήδη προ πολλού διαλυθεί.
Η ατομική μερίδα είναι εντελώς άλλο πράγμα. Είναι το συνολικό κεφάλαιο με το οποίο είναι πιστωμένος ο κάθε ασφαλισμένος από το ταμείο για τις μελλοντικές του περιοδικές συνταξιοδοτικές παροχές που αντιστοιχεί όμως στην εκάστοτε πραγματική περιουσιακή κατάσταση του ταμείου (και όχι φυσικά στους προβοκατόρικους υπολογισμούς και εμπνεύσεις, που αφού φρόντισαν να τις συρρικνώσουν (προκλητικά άδικα φυσικά) με τις συντάξεις των γνωστών τζαμπατζήδων επί 35 χρόνια, τώρα κόπτονται και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την εύλογη μείωσή τους;
Αφού συνάδελφοι της συγκεκριμένης ομάδας στηρίζετε, άκριτα και αναφανδόν, τη μερίδα των παλιών συνταξιούχων που πλήρωσαν 55.000.000 ευρώ εισφορές και πήραν ήδη 330.000.000 συντάξεις, τελικά τα συμφέροντα αυτών εξυπηρετείτε για να τους έχετε πελάτες στα συνταξιοδοτικά σας σωματεία. Αδιαφορείτε λοιπόν, κυνικά και προκλητικά, για τα δικαιότατα, λογικά και εύλογα δικαιώματα των 8.000 περίπου ενεργών ασφαλισμένων, θετικών συνταξιούχων και αναβαλλόμενων που έχουν πληρώσει συνολικές εισφορές ύψους 270.000.000 ευρώ περίπου και με την επαναφορά του παλιού καταστατικού που προσπαθείτε λυσσαλέα να πετύχετε δεν θα πάρουν σαν αντιπαροχή ούτε 1 ευρώ. Αυτή όμως η πολιτική αποτελεί συνδικαλιστική αγυρτεία και τίποτε άλλο.


Β΄) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» ΤΟΥ Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. Κ.ΛΠ.


• Κατ’ αρχή τονιστέο εδώ ότι ειδικά η πολυπληθής συνδικαλιστική ομάδα των 62 περίπου ενεργών ασφαλισμένων της τέως Ιονικής, (Σ.Υ.Ι.Λ.Τ.Ε.) κατά τα έτη 2001-2012, ήτο σφοδρός πολέμιος της ολικής ένταξης του ταμείου στο τότε Ε.Τ.Ε.Α.Μ. Η ξαφνική αλλαγή στάσης μην σας ξενίζει. Και να γιατί. Παλιότερα όταν ρωτούσαν τον Δηλιγιάννη ποιο ήταν το πρόγραμμά του (που ποτέ δεν είχε γιατί ήταν φαύλος παλιοκομματικός……) απαντούσε «μα το αντίθετο του κ. Τρικούπη» (που πάντα είχε πρόγραμμα και πρωτοποριακό για την εποχή του και τη χώρα). Τώρα επειδή οι συνδικαλιστικοί του αντίπαλοι έχουν (και απόλυτα δικαιολογημένα και τεκμηριωμένα) υλοποιήσιμο -εφαρμόσιμο πρόγραμμα, με στέρεες αναλογιστικές βάσεις, για την αυτόνομη πορεία του ταμείου, προς όφελος (επιτέλους) και των ενεργών ασφαλισμένων (που είναι οι αιμοδότες του), η Ιονική Ενότητα άλλαξε στάση και εμφανίζει το ΕΤΕΑΕΠ ως σωτήρα μας, απλά για να διαφοροποιηθεί από τους αντιπάλους της.
• Σας αποκρύπτουν δόλια, συνάδελφοι, την πραγματική κατάσταση του ΕΤΕΑΕΠ και τις πραγματικές προοπτικές του.

(α) Παραλείπουν δόλια να σας ενημερώσουν για τα στοιχεία οποιασδήποτε αναλογιστικής μελέτης του ΕΤΕΑΕΠ και σας ζητάνε να συμφωνήσετε να ενταχθούμε στο ταμείο αυτό σαν « το γουρούνι στο σακί». Γιατί άραγε δεν μας λένε τίποτα; Την κρύβουν σκόπιμα την αλήθεια αφού είναι κοινό μυστικό ότι στην τελευταία Αναλογιστική Μελέτη του ΕΤΕΑΕΠ εμφανίζεται αναλογιστικό έλλειμμα ίσο ή διπλάσιο με το ΑΕΠ της χώρας (που ανέρχεται περίπου σε 180.000.000.000 ευρώ). Κατά τα άλλα «παράδεισος» το ΕΤΕΑΕΠ!!!! Προκαλούνται να προσκομίσουν την πιο πρόσφατη Αναλογιστική Μελέτη βιωσιμότητας του ΕΤΕΑΕΠ για να μπορέσετε όλοι εσείς να συγκρίνετε καταστάσεις και προοπτικές και να πάρετε σωστές αποφάσεις. Φθάνει πια το εμπόριο παραπληροφόρησης.
Σημειώνουμε ότι για το ζήτημα αυτό, σκόπιμα – δόλια, δεν ακολουθείτε τις απόψεις – θέσεις, της Συμβούλου σας Καθηγήτριας κ. Π. Παπαρηγοπούλου και της γνωστής Επιτροπής Σοφών.
(β) Ο « γκαιμπελίσκος» κ. Σ. Φιλιππόπουλος, δόλια σας αποκρύπτει ότι η ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ, με βάση το κανονικό θεσμικό πλαίσιο που το διέπει (και όχι με χαριστικές ρυθμίσεις που ονειρεύεται…..) επάγεται (σημαίνει) αυτοδίκαια:
(βα) Ότι δεν θα ισχύουν κατώτατα όρια επικουρικής σύνταξης στο ΕΤΕΑΕΠ (που καταργήθηκαν με το άρθρο 96 παρ. 5 του Ν. 4387/2016) ενώ φυσικά δεν αναγνωρίζεται οποιοσδήποτε πλασματικός χρόνος……
(ββ) Ότι για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης θα ισχύουν πλέον τα όρια ηλικίας που ισχύουν στον αμιγή ΕΦΚΑ (δηλ. το 67ο έτος της ηλικίας για πλήρη σύνταξη κ.λπ.) για όλους τους ασφαλισμένους του ταμείου,
(βγ) Ότι είναι εγγυημένη η σύνταξη του ΕΤΕΑΕΠ, ενώ γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν συμβαίνει αλλά αντίθετα με τις διατάξεις του άρθ. 96 παρ. 1-4 του Ν. 4387/2016 θα ισχύει ο «αυτόματος κόφτης» και η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», γεγονός που με βεβαιότητα επάγεται συνεχή και ανέλεγκτη μείωση της εκάστοτε καταβαλλόμενης σύνταξης,
(βδ) Ότι δήθεν, με την υιοθέτηση της πρότασής τους, για ολική ένταξη του ταμείου στο ΕΤΕΑΕΠ, θα διασφαλιστεί (ισόβια κιόλας) σύνταξη 400 ευρώ (αυτός ο άθλιος και χοντροειδέστατος ψεύτικος ισχυρισμός, μας θυμίζει την άθλια ψευδολογία τους). Προκαλείται η συγκεκριμένη ομάδα να μας προσκομίσει άμεσα τη γραπτή διαβεβαίωση και δέσμευση του ΥΕΚΑΚΑ για την αλήθεια του ισχυρισμού τους, για να κατασκηνώσουμε σύμπαντες έξω από το ΥΕΚΑΚΑ μέχρι να πετύχουμε το στόχο αυτό που δυστυχώς αποτελεί ουτοπία και χίμαιρα, αφού η αλήθεια είναι:
i. ότι η μέση σημερινή σύνταξη του ΕΤΕΑΕΠ είναι 160 ευρώ περίπου (σε μας θα δώσουν όμως 400 ευρώ μ.σ., τη στιγμή που αποτελεί αδιαμφισβήτητα πραγματικό γεγονός η διαχρονική συρρίκνωση των χορηγούμενων από το ΕΤΕΑΕΠ συντάξεων και π.χ. μία αρχική ονομαστική σύνταξη ύψους 600 ευρώ, σήμερα είναι στα επίπεδα των 150 ευρώ περίπου, βάσει συγκεκριμένων ρητών νομοθετικών ρυθμίσεων των Ν. 3986/2011, 4024/2011, 4051/12, 4093/2012, 4052/2012 και 4387/2016……) Ποιους προσπαθείτε να ξεγελάσετε; Οι πιο πάνω μειώσεις θα ισχύουν για όλους τους λοιπούς συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ και θ’ αποτελούμε εμείς την εξαίρεση; Αλήθεια γιατί σε προηγούμενες πολλές συγκεντρώσεις ομοϊδεατών σας ο σύμβουλός σας κ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωνε για διασφάλιση σύνταξης από το ΕΤΕΑΕΠ από 600 ευρώ και πάνω και τώρα γιατί έπεσε στα 400 ευρώ;

Προκαλείται και από το βήμα αυτό ο κ. Κουτρουμάνης να μας εντάξει στο ΕΤΕΑΕΠ με τους ίδιους ακριβώς όρους (δηλαδή εντελώς δωρεάν) που το έπραξε ο ίδιος όταν ήταν Υπουργός ΚΑ για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Γενικής και τα σημερινά αποθεματικά μας να διανεμηθούν αναλογικά με το τι έδωσε συνολικά και το τι εισέπραξε συνολικά ο καθένας μας, στους πραγματικούς δικαιούχους (ενεργούς ασφαλισμένους, θετικούς συνταξιούχους και αναβαλλόμενους….) Τι άλλαξε άραγε κ. Κουτρουμάνη………..
ii. Ότι αν ενταχθούμε στο ΕΤΕΑΕΠ, 998 συνταξιούχοι του ταμείου μας που έχουν πραγματικό χρόνο επικουρικής ασφάλισης κάτω της 15ετίας (δηλ. 4.500 Η.Ε.) δεν θα πάρουν οποιαδήποτε σύνταξη, αφού βάσει του άρθρου 41 του Ν. 4052/2012 «ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος είναι τα δέκα πέντε (15) έτη». Το «όνειρο» των πλασματικών χρόνων ασφάλισης δεν ισχύει στο ΕΤΕΑΕΠ!
βε) Η βέβαιη «πανωλεθρία» της όποιας επικουρικής σύνταξης θα χορηγήσει το «δήθεν αξιόπιστο» ΕΤΕΑΕΠ.
• Αφήσαμε τελευταία για να σας παρουσιάσουμε τις διατάξεις του αρ. 7 παρ. 4 και 7 του Ν. 4387/2016 που ορίζουν τα εξής:
« 4.Οι ήδη καταβαλλόμενες κατά την έναρξή ισχύος του παρόντος νόμου επικουρικές συντάξεις αναπροσαρμόζονται με εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου, εφόσον το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης του δικαιούχου υπερβαίνει το ποσό των χιλίων τριακοσίων (1300) ευρώ. Τα ανωτέρω στοιχεία αποτυπώνονται για κάθε ασφαλισμένο στο οικείο πληροφοριακό σύστημα.
Για την εφαρμογή του ορίου αυτού, λαμβάνεται υπόψη το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης και της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου 38 του Ν. 3863/2010 (Α΄ 115), όπως ισχύει, και των παραγράφων 11,12 και 13 του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011 (Α΄ 152), όπως ισχύει. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται, μετά την αναπροσαρμογή, το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης να μειωθεί πέραν του ανωτέρω ορίου των χιλίων τριακοσίων (1.300) ευρώ, του υπερβάλλοντος ποσού καταβαλλομένου ως προσωπική διαφορά. Στον υπολογισμό του ανώτατου ορίου καταβολής σύνταξης που αφορά στα άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και των οικογενειών που έχουν μέλη τους άτομα με αναπηρία δεν λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως επιδόματα αναπηρίας.
7. Από 1.1.2019 και εντεύθεν, η καταβαλλόμενη κατά την ημερομηνία αυτή επικουρική σύνταξη, εφόσον υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό της σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της παραγράφου 4 και της υπουργικής απόφασης της παραγράφου 6 του παρόντος, αναπροσαρμόζεται στο ύψος της επανυπολογισθείσας.
Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται μετά την ως άνω αναπροσαρμογή το ποσό της επικουρικής σύνταξης να μειωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του δεκαοκτώ τοις εκατό (18%) του καταβαλλόμενου κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος ποσού επικουρικής σύνταξης».
Τι σημαίνουν με απλά λόγια οι ανωτέρω διατάξεις; Εξηγούμε.
• Στο πληροφοριακό σύστημα ΗΔΙΚΑ είναι αποτυπωμένα όλα τα στοιχεία των καταβαλλόμενων κύριων και επικουρικών συντάξεων (και του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ). Εδώ να κρατήσετε καλή σημείωση ότι το ΤΑΠΙΛΤΑΤ δεν υπάγεται στον ΗΔΙΚΑ και δεν δίνει στοιχεία σ’ αυτόν για τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις.
Όλη η Ελλάδα βοά για την επερχόμενη κατά τα ανωτέρω μείωση των συντάξεων, κατά 18%, από 01-01-2019, αλλά η συγκεκριμένη ομάδα και ο πολυπράγμων τέως Υπουργός ΚΑ λησμόνησαν να το πουν στο αλαλάζον ακροατήριό τους, γιατί σ’αυτούς μίλησε σαν ελεύθερος επαγγελματίας – σύμβουλός τους ενώ όταν μιλάει σαν εκπρόσωπος του κόμματος του κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την καταβαράθρωση των συντάξεων κ.λπ.!!!


Συνάδελφοι,
Στην προκρούστεια κλίνη της τελικής πανωλεθρίας των συντάξεών σας, κατά τα ανωτέρω, θα μπείτε, (σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία που διαθέτουμε για το ύψος των κύριων συντάξεών σας):
(α) από τους συνταξιούχους ΤΑΠΙΛΤ-ΕΦΚΑ της τέως Ιονικής το 85% τουλάχιστον.
(β) από τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ-ΙΚΑ των λοιπών τραπεζών το 70% τουλάχιστον.


Σημειώνουμε εδώ πως όσο το ΤΑΠΙΛΤΑΤ πορεύεται αυτόνομα δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί η ανωτέρω διάταξη-λαιμητόμος.


Ας σας εξηγήσουν οι λαλίστατοι υπερευνοημένοι, γιατί σιώπησαν πλήρως για τις πιο πάνω ζοφερές προοπτικές της επικουρικής σας σύνταξης στο ΕΤΕΑΕΠ και σας τα παρουσίασαν όλα ρόδινα και ανθηρά, χωρίς οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο αλλά σπεκουλάρουν στην άγνοια σας.


Γ΄) ΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΙΑ


Οι υπερευνοημένοι διασπείρουν, μεταξύ άλλων και τις εξής ψευτιές και συκοφαντίες:
(α) Διαδίδουν ότι τάχα ο πρωτεργάτης τους Σαράντος Φιλιππόπουλος δεν συνέβαλε με οποιοδήποτε τρόπο, στην μεγάλη και αντικαταστατική αύξηση των συντάξεων, τον Ιούλιο του 2006. Η αλήθεια είναι μία, μία και καίει.
• Ο Σαράντος Φιλιππόπουλος όχι μόνο ψήφισε και ο ίδιος δυναμικά την εν λόγω αύξηση (Πρακτικά Προσωρινής Διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤΑΤ 20-06-2006) αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι πρωταγωνίστησε για να γίνει αυτό και προσπάθησε δραστήρια να το εκμεταλλευτεί και συνδικαλιστικά…….
(β) Ο ίδιος ο Σαράντος Φιλιππόπουλος πρωταγωνίστησε, συνέβαλε αποφασιστικά, ως στέλεχος τότε της ΔΗΣΚ Ιονικής, (α) στη θέσπιση του ταμειοκτόνου καταστατικού του 1991 (που δεν εστηρίζετο σε καμία αναλογιστική μελέτη…..) (β) στην εντελώς αντικαταστατική – παράνομη αύξηση των συντάξεων των μέχρι τότε συνταξιούχων κατά 80 % (γ) στην θέσπιση των γνωστών χαριστικών συνταξιοδοτικών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης (π.χ. εντελώς δωρεάν αναγνώριση αρκετών δεκάδων χιλιάδων πλασματικών ετών, χαριστικοί-αστείοι όροι εξαγοράς χρόνου ασφάλισης, απαγόρευση εφαρμογής διαδοχικής ασφάλισης, θέσπιση ευνοϊκότατων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης (π.χ. 20ετία στον φορέα κύριας σύνταξης και 100 μέρες εργασίας (!!!....) στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ κ.ά.) Αλήθεια αυτές οι ρυθμίσεις (α) δεν οδήγησαν το ΤΑΠΙΛΤΑΤ σε δυσθεώρητο αναλογιστικό έλλειμμα ύψους 972.000.000 ευρώ και στα πρόθυρα της διάλυσης (που θα είχε ήδη συμβεί εάν η προηγούμενη και η σημερινή διοίκηση του ταμείου δεν έπαιρναν τα γνωστά (γενναία αλλά δίκαια) εξυγιαντικά μέτρα κατά τα έτη 2012-2017 που τόσο λυσσαλέα αντιμάχεσθε και (β) αυτές οι ρυθμίσεις δεν οδήγησαν στην ουσιαστική συρρίκνωση - απομείωση των εισφορών όλων των ενεργών ασφαλισμένων του ταμείου, για τις οποίες τώρα δήθεν χύνετε κροκοδείλια δάκρυα ενώ είστε θύτης…..Αλήθεια σε βάρος των εισφορών (της τσέπης) των ενεργών ασφαλισμένων «δεν έμπαινε χέρι» εξαιτίας των παροχών χιλιάδων συνταξιούχων που έδωσαν ψίχουλα και με ελάχιστο χρόνο πραγματικής ασφάλισης στο ταμείο και τελικά έχουν αναλάβει τις εισφορές τους μέχρι και 500 φορές; Πολύ αργά κύριοι θυμηθήκατε το θέμα της διασφάλισης των εισφορών των ενεργών ασφαλισμένων του ταμείου, για το οποίο όχι μόνο δεν πράξατε οτιδήποτε αλλά αντίθετα με τη στάση σας και για να έχετε συνδικαλιστική και εκλογική πελατεία τις καταβαραθρώσατε.
(γ) Οι υπερευνοημένοι διατείνονται ότι δήθεν είναι παράνομη η καταστατική διάταξη που προβλέπει την αντιπροσώπευση των μελών στις γ.σ. κλπ. Η αλήθεια είναι ότι αν είναι παράνομη η ρύθμιση του άρθ. 91 του Αστικού Κώδικα (που επιτρέπει την αντιπροσώπευση, αν το ορίζει το καταστατικό) τότε πράγματι είναι παράνομη και η εν λόγω διάταξη.
Η αλήθεια επίσης είναι ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα μπορούσαν, μέσω κατάλληλης και πρόσφορης καταστατικής διάταξης, ν’ αναθέτουν τη διοίκηση του ταμείου (απευθείας και χωρίς τη μεσολάβηση οποιωνδήποτε εκλογικών διαδικασιών) σε πρόσωπο που οι ίδιες θα υποδείκνυαν. Η σαφής αυτή δυνατότητα παρέχεται από την ειδική διάταξη του άρθ. 33 παρ.1 του ΒΔ της 15/20-05-1920.
(δ) Όσοι έχουν διατελέσει μέλη των εκάστοτε διοικήσεων του ΤΑΠΙΛΤΑΤ ας μην διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις εκάστοτε επενδύσεις του ταμείου, γιατί το ταμείο τηρεί αρκετά καλό αρχείο, από το οποίο προκύπτει ποιοι συμμετείχαν π.χ. σε αντικαταστατικές τοποθετήσεις σε Α/Κ, σε μετοχές μεγάλων τραπεζών απ’ τις οποίες το ταμείο σημειώνει αποτιμητική ζημία μέχρι και 99 %, σε ομόλογα τραπεζών από τα οποία ομοίως καταγράφεται αποτιμητική ζημία 90% κ.ά. Σιγή κόσμον φέρει.
(ε) Τέλος για τις μέσω ψιθύρων, δήθεν εμπιστευτικού τύπου, διαδόσεις σας για δήθεν προμήθειες κάποιων εκατομμυρίων ευρώ ή υπεξαιρέσεων, σας προκαλούμε να βγείτε δημόσια και επώνυμα και να τα καταγγείλετε ανοικτά, αν τολμάτε, με θάρρος και ανάληψη ευθυνών. Αλήθεια γιατί δεν περιλάβατε στην αστεία μηνυτήρια αναφορά σας και όλα τα σχετικά στοιχεία που διαθέτετε , αλλά τα διακινείτε στο σκοτάδι και μέσω ψιθύρων…….
Τολμήστε άμεσα, ομάδα αθλίων και αποκαλύψτε αυτούς που ενήργησαν παράνομα. Διαφορετικά είστε στη συνείδηση όλων των υγιώς σκεπτόμενων συναδέλφων κοινοί συκοφάντες και λασπολόγοι και άνθρωποι που την ψευτιά την έχουν για ψωμοτύρι.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ


1. Από τώρα και πέρα θ’ απαντάμε δυναμικά σε κάθε πρόκληση και με στοιχεία, αποκαλύπτοντας κάθε ψευτιά και ανακρίβεια.
2. Για όλες τις συκοφαντίες που περιλαμβάνονται είτε σε δικόγραφα είτε σε ανακοινώσεις έχει δοθεί εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μας ν’ ασκήσουν, τα κατά την κρίση τους ένδικα μέσα, ποινικού ή/και αστικού χαρακτήρα. Η περίοδος της ανοχής τελείωσε.


Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ