ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΤΟΕ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΟΑΣΑ 2020 Δεύτερη και ΤΕΛΙΚΗ φάση έκδοσης
23.03.2020Αθήνα, 23 Μαρτίου 2020

Προς

  • Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ
  • ΟΣΤΟΕ

 

ΘΕΜΑ:  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΟΑΣΑ 2020
Δεύτερη και ΤΕΛΙΚΗ φάση έκδοσης.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε και η έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων ετήσιας διάρκειας ΜΕ ΛΗΞΗ ΤΗΝ  31/3/2021.

Ο ΟΑΣΑ στις 23/3 «φόρτισε» τις ηλεκτρονικές κάρτες.

Το επόμενο βήμα πρέπει να το κάνει ο κάτοχος της ηλεκτρονικής κάρτας, δηλαδή να την ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ στα μηχανήματα, που υπάρχουν σε κάθε σταθμό. Αφού ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ η ηλεκτρονική κάρτα, τότε θα γίνεται δεκτή από τον έλεγχο στις μπάρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ 28η ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΕΑΝ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ (π.χ. 281€) ΧΑΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΤΑΙ.

Για τους κατόχους καρτών χρονικής περιόδου 1/3/2020 – 28/2/2021 εφιστάται η προσοχή, ότι πρέπει να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020.

Εφόσον παρέλθει η 28η Μαρτίου και δεν επιδοτήσουν τις κάρτες τους, τα μηχανήματα ΟΑΣΑ από 29/3/20, δηλ. το ηλεκτρονικό σύστημα, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ τις κάρτες και θα ΑΠΩΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ. Η ημερομηνία αυτή είναι ΤΕΛΙΚΗ, όπως την έχει ορίσει ο ΟΑΣΑ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει οι δικαιούχοι να επισκέπτονται τα γραφεία του ΟΑΣΑ (οδ. Μετσόβου 15, Μουσείο) και να ζητήσουν οδηγίες για οποιαδήποτε περαιτέρω διαδικασία.

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ μπορεί να γίνει και ONLINE.

Η αναλυτική διαδικασία για την επαναφόρτιση κάρτας Online από την εφαρμογή του κινητού εφόσον διαθέτει λειτουργία NFC έχει ως εξής:

Βήμα 1ο:

Αρχικά πρέπει να κάνετε εγγραφή στο παρακάτω Link για δημιουργία λογαριασμού https://athenacard.gr/smartafc/sysadmin/user/signup/InitSignUpLoad.dev συμπληρώνοντας τον 16ψηφιο της κάρτας και έναν κωδικό από 8 ψηφία και πάνω με αριθμούς, γράμματα και σύμβολα (επιτρεπόμενα σύμβολα : $@!%*#?&_-+

Βήμα 2ο :

Αν η συσκευή του κινητού σας είναι Android και υποστηρίζει την λειτουργία του NFC μέσω της εφαρμογής (την κατεβάζετε από το Google Play Store) κάνετε Log in, επιλέγετε η κάρτα μου και λήψη προϊόντος στην κάρτα –ενεργοποιείται το NFC – τοποθετείτε την κάρτα κοντά στην κεραία NFC της συσκευής και δεν την μετακινείται, αναμένεται μέχρι η οθόνη να εμφανίσει τα δεδομένα της κάρτας, επιλέγεται το προϊόν που βρίσκεται σε αναμονή και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το 100% της λήψης. Βασική προϋπόθεση να έχει το κινητό ισχυρό σήμα WiFi. 

Από την καρτέλα «ο λογαριασμός μου» μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες της κάρτας ή τοποθετώντας την κάρτα στην κεραία του NFC θα σας εμφανίσει τα δεδομένα (προϊόντα που βρίσκονται σε αναμονή, προϊόντα που είναι σε ισχύ).

Παρακαλούνται οι Σύλλογοι να ενημερώσουν τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους.

 

Συναδελφικά

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΝΗΣ

Δ/ΝΤΗΣ ΟΤΟΕ