Ανακοίνωση Ενωμένος Σύλλογος | Στις 9 Ιουλίου 2020 ψηφίζουμε Ενωμένο Σύλλογο | Γυρίζουμε την πλάτη μας στους εμπόρους της ελπίδας
06.07.2020

Δευτέρα, 6/7/2020     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟ»

 

ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

Συνάδελφοι,

Κάθε τρία χρόνια, σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου και το νόμο, πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank.

Κάθε τρίτο χρόνο, για λόγους κομματικής υποχρέωσης εμφανίζονται κάποιες παρατάξεις που αυτοπροσδιορίζονται ως «προστάτες των εργαζομένων», προσπαθώντας με την καλλιέργεια φόβου, ανασφάλειας, διχασμού και διασπορά ψεμάτων να αποσπάσουν κάποια ψηφάκια που θα διασφαλίσουν την συνδικαλιστική τους επιβίωση.

Έτσι και τώρα, αυτοί που τρία χρόνια ήταν εξαφανισμένοι, επανεμφανίζονται ως κατήγοροι όχι μόνο του Συλλόγου αλλά και των εργαζομένων αποκαλώντας τους: «ημέτερους και κολλητούς».

Κατηγορούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ότι καθοδηγείται από τη Νέα Δημοκρατία, την Τράπεζα και την Τρόϊκα!!

Πέρα όμως από τις ύβρεις, την καλλιέργεια τρόμου και ανασφάλειας στους συναδέλφους ας δούμε επιτέλους τι πραγματικά προτείνουν με το πρόγραμμα που διένειμαν στα καταστήματα:

Γράφουν:

  • Θα δημιουργήσουμε Επιτροπές αγώνα στην Alpha Bank σε συνεργασία με οργανώσεις και εξωσυστημικά κομμάτια
  • Θα καταργήσουμε την τηλεργασία
  • Θα καταργήσουμε όλους τους μνημονιακούς Νόμους
  • Θα καταργήσουμε κάθε μορφή στοχοθεσίας
  • Θα επιβάλλουμε αξιοκρατικές προσλήψεις (Αλήθεια τους προκαλούμε να μας πουν πως προσλήφθηκαν στην Τράπεζα παραθέτοντας τις συστατικές επιστολές)
  • Θα επιβάλλουμε το 35ωρο
  • Θα αποτρέψουμε τη μεταφορά των συναδέλφων στη CEPAL (Το προσπάθησαν κοροϊδεύοντας τους συναδέλφους στην Τράπεζα Πειραιώς και μετά από 30 χρόνια πέτυχαν να ενεργοποιηθούν οι ομαδικές απολύσεις)
  • Θα καταργήσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές

Αυτό είναι το πρόγραμμα τους καλώντας τους εργαζόμενους στην Alpha Bank να ψηφίσουν την πρώτη φορά Επαναστατική Αριστερά.

Στο παραλήρημα τους καλούν τους συναδέλφους, για την πλήρη ενημέρωση τους,
να επισκεφτούν το : “trapezikos.blogspot”.

Αν φυσικά κάποιος, από περιέργεια, επισκεφθεί τον ιστότοπο θα διαπιστώσει ότι το μόνο υλικό που υπάρχει είναι δύο ίδιες ανακοινώσεις, μια το 2014 και άλλη μία το 2017!

Κάπως έτσι είναι και η παρουσία τους τα 6 τελευταία χρόνια.

Δηλαδή συνάδελφοι σας ξεπέταξαν με δύο ανακοινώσεις!!

Όσο δε για την κατηγορία ότι επικροτήσαμε το τελευταίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου λέγοντας το πρόγραμμα απολύσεων, αξίζει να θυμίσουμε ότι το 80% του ψηφοδελτίου τους το 2017, απέδρασε για να λάβει αυτά τα οικονομικά προνόμια.

Τέλος μας κατηγορούν ως κομματικά όργανα.

Ποιοι όμως; αυτοί που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι βουλευτές κάθε φορά με διάφορα ακροαριστερά σχήματα ζητώντας την απέλαση της Κυβέρνησης για την ανεξέλεγκτη είσοδο όλων των μεταναστών του κόσμου!

Κλείνοντας αυτή την παρένθεση της αντιπαράθεσης με αυτούς που θέλουν να καταργήσουν τις Τράπεζες, επειδή είναι ο ναός του καπιταλισμού, εύλογα ανακύπτει ένα ερώτημα:

«Αλήθεια εσείς που έχετε αριστερές καταβολές, εσείς που θέλετε ένα καθεστώς παρέμβασης στα μέσα παραγωγής με σκοπό να είμαστε όλοι βιομηχανικοί εργάτες, δίνοντας ένα τέλος στο απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα, γιατί βάλατε θεούς και δαίμονες για να προσληφθείτε εσείς και τα παιδιά σας στα κολαστήρια της σύγχρονης δουλείας που εκπροσωπούν οι Τραπεζίτες;»

Συνάδελφοι,

Δεν πρόκειται να απαντήσουμε ξανά στους γνωστούς «έμπορους ελπίδας».

Θα επανέλθουμε πάλι το 2023.

Εμείς είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους στην Alpha Bank.

Εσείς είστε η δύναμη μας.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΕΝΩΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

 

ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟ