35ος Μαραθώνιος Αθήνας - Ο Αυθεντικός
26.05.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο.12

Αθήνα, 26 Μαΐου 2017

 

35ος Μαραθώνιος Αθήνας - Ο Αυθεντικός

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017


Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή από την ομάδα του Συλλόγου SAB Running Team ολοκληρώθηκε το εαρινό πρόγραμμα αγώνων δρόμου. Τους επόμενους μήνες θα παρουσιάσουμε το πλήρες χειμερινό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τις σημαντικότερες διοργανώσεις του τελευταίου τετραμήνου του έτους.

Σήμερα ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας στη σπουδαιότερη διοργάνωση της χρονιάς, τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.

121 χρόνια συμπληρώνονται από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση μαραθωνίου.  Την άνοιξη του 1896, στην πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα, αθλητές από πέντε χώρες παρατάχθηκαν στη γέφυρα του Μαραθώνα, για να διανύσουν τη χωμάτινη διαδρομή ως το Παναθηναϊκό Στάδιο.  Το αγώνισμα που άντλησε την έμπνευσή από την αρχαία διαδρομή του Αθηναίου οπλίτη ημεροδρόμου μετά τη Μάχη του Μαραθώνα και έμελλε να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα σε όλον τον κόσμο, με εκατομμύρια φίλους και συμμετέχοντες σε όλες τις διοργανώσεις του.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο μοναδικός αγώνας που έχει το προνόμιο να διεξάγεται κατά μήκος της αυθεντικής διαδρομής από τον Μαραθώνα ως την Αθήνα και το Παναθηναϊκό Στάδιο, παραμένει ένας αγώνας εμβληματικός για κάθε λάτρη των μεγάλων αποστάσεων. Με τη σημερινή του μορφή διεξάγεται συνεχώς από το 1983, αφιερωμένος στο μεγάλο Έλληνα γιατρό, βαλκανιονίκη του στίβου και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη και εξακολουθεί να συμβολίζει την προσπάθεια, την αντοχή, την υπέρβαση των σωματικών και ψυχικών ορίων.

Ο Σύλλογος αναλαμβάνει την κάλυψη του κόστους συμμετοχής στα βασικά πακέτα των αγωνισμάτων των 5 χιλιομέτρων, των 10 χιλιομέτρων και του Κλασικού Μαραθωνίου για τους συναδέλφους-μέλη του, οι οποίοι θα εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα.

Το Βασικό Πακέτο περιλαμβάνει:

Ø   Αριθμό Συμμετοχής δρομέα με ενσωματωμένο chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Ø   Υπηρεσίες κατά τη διάρκεια (σταθμοί υποστήριξης και ιατρικές υπηρεσίες) αλλά και μετά το τέλος του αγώνα.

Ø   Ασφαλής Διαχείριση Ρουχισμού δρομέα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ø   Ασφάλιση από Ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα από την ERGO.

Ø   Αναμνηστικό Μετάλλιο Τερματισμού.

Ø   Οnline Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων.

Ø   Πιστοποιητικό Συμμετοχής με τους χρόνους τερματισμού του δρομέα (μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων).

Ø   Μεταφορά Δρομέα στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου (για τους συμμετέχοντες στο αγώνισμα του Μαραθωνίου)

 Η συμμετοχή στα παραπάνω αγωνίσματα οριστικοποιείται με την κατάθεση δωρεάς 5 ευρώ κατ΄ελάχιστον ανά συμμετέχοντα, σε οργανισμό ή ίδρυμα φιλανθρωπικού - μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα της αρεσκείας του.Διευκρινίζουμε πως, σύμφωνα με τις διακηρύξεις της Οργανωτικής Επιτροπής, υπάρχει ιατρική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων, όμως οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη σχετικά με θέματα υγείας που προκύπτουν και οφείλονται σε παράλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Για το λόγο αυτό, συστήνουμε στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα στις σχετικές ιατρικές εξετάσεις.Υπεύθυνος επικοινωνίας για επιπλέον πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής:
Παναγιώτης Ηλιόπουλος (τηλ. 2103692051 - κιν. 6977317818 - email:piliopoulos@sab.gr).

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

          Ο ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ