Χριστουγεννιάτικη Παιδική Παράσταση - Θεσσαλονίκη
13.12.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 147

 Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2019

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019, 12.30 μ.μ.

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη (Πλατεία ΧΑΝΘ)

 «Πήτερ Παν» του J.M. Barrie«Όλα τα παιδιά μεγαλώνουν, εκτός από ένα…»

Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, στις 12.30μ.μ. ο Σύλλογός μας παρουσιάζει στα παιδιά μας τη νέα παιδική θεατρική παραγωγή από το Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ «Πήτερ Παν».

Πρόκειται για μια σύγχρονη, δυναμική, μαγευτική, φανταστική παραγωγή του διαχρονικού αριστουργήματος του J.M. Barrie, που μας οδηγεί σε μια Χώρα του Ποτέ που θα μπορούσε να είναι καλά κρυμμένη στην καθημερινότητα των παιδιών της πόλης και κρύβει την έγνοια και την ανησυχία του παιχνιδιού καθώς το παιδί μεγαλώνει.

Η Χώρα του Ποτέ είναι το Τώρα.

Μια αναταραχή μαγείας, φαντασίας και μουσικής. Ο Πήτερ Παν είναι το αγόρι που φοβάται να μεγαλώσει. Τα Χαμένα Παιδιά, θα μπορούσαν να είναι τα σημερινά ασυνόδευτα παιδιά που αναζητούν τους πρόσφυγες γονείς τους. Ζουν στη Χώρα του Ποτέ που είναι ένας ερειπωμένος χώρος. Τα παιδιά αναγκάζονται να σκουπίζουν, να συντηρούνται μόνα τους, αλλά κρατούν και τα παιχνίδια τους και παίζουν με τα καροτσάκια τους, απομεινάρια της παιδικής τους ηλικίας. Η Τάιγκερ Λίλη, μια άγρια Ινδιάνα, περιβάλλεται από τους Ινδιάνους της φυλής της και μας θυμίζει τη ζωή την αθώα και την επαφή με τη φύση. Και αυτός ο Χουκ είναι μια πολύ τρομακτική δημιουργία που δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την εκδίκηση. Μόνος, χωρίς αγάπη, οδεύει προς το φόβο του, τον Κροκόδειλο, με αξιοθαύμαστο σθένος.

Οι γονείς Ντάρλιγκ καθώς στο τέλος «αγκαλιάζουν» τα Χαμένα Παιδιά θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια αναφορά για τη σύγχρονη μετανάστευση.

Ένα έργο που μιλάει κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη μέριμνα προς τα παιδιά, αλλά ακόμη θίγει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την απώλεια, την εγκατάλειψη, τον παιδικό πόνο και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης.

Αυτή η παράσταση δεν είναι απλώς μια μεγάλη περιπέτεια - είναι η ίδια η ζωή.

 

Δηλώσεις συμμετοχής: από 16 έως 23 Δεκεμβρίου 2019
και ώρες από 10.00π.μ. έως 3.00μ.μ.

μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα παρακάτω τηλέφωνα:

2310.240105

6951.831230

6999.329777

ή στο fax: 2310.240152

ή στο email  vanastas@alphaunion.gr

Υπεύθυνοι   κ. Αναστασόπουλος Βάιος & κ. Σαλαμώτας Απόστολος

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                

    ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ