Φαινόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς
27.01.2017

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.  14803                                                                                                                                                                                      

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2017

Προς τους

Συλλόγους – Μέλη της

ΟΤΟΕ

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

 Συνάδελφοι,

 

Με αφορμή ένα θλιβερό φαινόμενο άθλιας και προκλητικής συμπεριφοράς τραπεζοϋπαλλήλου της ALPHA BANK, ο οποίος με εκατοντάδες δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα καλλιεργεί το μίσος κατά προσώπων με αντικείμενο φυλετικές, εθνικές, σεξουαλικές και πολιτικές προτιμήσεις, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, η ΟΤΟΕ και ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων στο σύνολό του δεν ανέχεται ούτε κατ’ ελάχιστον τέτοιες συμπεριφορές και στα πλαίσια των συνδικαλιστικών του αρχών θα είναι αμείλικτος όπου και όταν εμφανίζονται. 

Η ομόφωνη απόφαση διαγραφής του παραπάνω τραπεζοϋπαλλήλου από την ιδιότητα του μέλους του Συλλόγου Προσωπικού της ALPHA BANK (από το Δ.Σ. του Συλλόγου), ήταν πράξη επιβεβλημένη δεδομένου, ότι, τέτοιες συμπεριφορές είναι αδιανόητες και καταδικαστέες για μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η ΟΤΟΕ είναι σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και του Σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποδοκιμάζει συμπεριφορές που καλλιεργούν τον ρατσισμό κάθε μορφής.

Εφιστούμε την προσοχή στους Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ αλλά και στους εργαζόμενους στις Τράπεζες να μην ανέχονται παρόμοια φαινόμενα και συμπεριφορές όπου και αν αυτά παρουσιάζονται.