Τηλεργασία: Το αύριο έρχεται νωρίτερα. Όχι όμως χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
26.06.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 175

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2020

Τηλεργασία: Το αύριο έρχεται νωρίτερα.
Όχι όμως χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

 

Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις της πανδημίας του Κορονοϊού και των περιορισμών του συγχρωτισμού σε φυσικό χώρο έφεραν νέα δεδομένα και νέες εργασιακές συνθήκες. Η τηλεργασία εφαρμόστηκε σε ολόκληρο το φάσμα των επαγγελματικών κλάδων ως μία νέα εργασιακή μέθοδος έκτακτης ανάγκης. Είναι μία μορφή εργασίας που την περιμέναμε να τεθεί σε εφαρμογή στο πλαίσιο της νέας ψηφιακής εποχής και των δεδομένων που αυτή θα διαμόρφωνε, σαφώς αργότερα όμως και σε πιο περιορισμένη κλίμακα.

Επειδή όμως οι εξελίξεις δεν πρέπει ούτε να μας αιφνιδιάζουν, ούτε να μας προσπερνούν, οφείλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για κάθε εξέλιξη. Η θεσμική κατοχύρωση των κανόνων που θα διέπουν αυτή τη νέα μορφή εργασίας πρέπει να συνδιαμορφωθούν από τους εργαζόμενους και όχι να ορισθούν χωρίς αυτούς. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν κρυβόμαστε πίσω από τη στείρα αντανακλαστική άρνηση.

   Αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε ομάδα εργασίας που θα αποτελείται από συναδέλφους που βίωσαν την εμπειρία της εξ’ αποστάσεως εργασίας. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την επισυναπτόμενη φόρμα.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε τρεις κύκλους:

Α’ κύκλος: Σειρά κλειστών ηλεκτρονικών συνδιασκέψεων με τη συμμετοχή των συναδέλφων που θα συνθέσουν την ομάδα εργασίας. Περιγραφή της εμπειρίας της εξ’ αποστάσεως εργασίας και προβληματισμοί.

Β’ κύκλος: Σειρά κλειστών ηλεκτρονικών συνδιασκέψεων με εργαζόμενους άλλων επαγγελματικών κλάδων που εργάστηκαν εξ αποστάσεως. Αντίστοιχες εμπειρίες και προβληματισμοί.

Γ’ κύκλος: Ανοιχτή συζήτηση με επιστημονική ομάδα, ανάλυση συμπερασμάτων, γνωμοδότηση νομικών συμβούλων, διαμόρφωση τελικής θέσης για τη διαβούλευση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣΠατήστε στην παρακάτω φόρμα για να την κατεβάσετε σε pdf