ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Τα πρώτο βήμα για τη διασφάλιση του ασφαλιστικού κεφαλαίου των μελών μας είναι γεγονός
03.07.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο.22

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2017


ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Τo πρώτο βήμα για τη διασφάλιση 

του ασφαλιστικού κεφαλαίου των μελών μας 

είναι γεγονός

 

Συνάδελφοι,

Στις 26.06.2016 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τροποποιήθηκε το καταστατικό του με στόχο την απόδοση δικαιοσύνης στον τρόπο καταβολής του βοηθήματος αλλά κυρίως την προστασία του ασφαλιστικού κεφαλαίου των σημερινών εργαζομένων που κάθε μέρα απαξιώνεται.

Στις διαδικασίες τροποποίησης του καταστατικού του Ταμείου ο Σύλλογος μας και τα μέλη του έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο προκειμένου να διασωθεί το ασφαλιστικό κεφάλαιο των μελών μας.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης στηρίχθηκαν από ΟΛΟΥΣ τους Συλλόγους Εργαζομένων στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ αφού άλλωστε η θέληση όλων όπως έχει καταγραφεί από τις επιστολές των συλλόγων στη Διοίκηση του Ταμείου είναι μία και παραμένει:

Διασφάλιση του ασφαλιστικού
κεφαλαίου των συναδέλφων
 

Για το λόγο αυτό προωθήσαμε αλλαγές στο καταστατικό του Ταμείου προκειμένου να σταματήσει η λεηλασία των εισφορών μας από αυτούς που έχουν λάβει ως βοήθημα το σύνολο των εισφορών τους που σε μερικές περιπτώσεις φθάνει και τις 2.000 φορές!

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 47 §2 του καταστατικού καθορίσθηκε ως κατώτατο όριο επικουρικής σύνταξης των συνταξιούχων, των οποίων οι ληφθείσες παροχές είναι υπέρτερες των συνολικών καταβληθεισών εισφορών και εξαγορών να είναι στο ύψος που ορίζεται ως κατώτατο όριο δηλ. πενήντα ευρώ.

Παρά την δίκαιη και απόλυτα τεκμηριωμένη απόφαση η Διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ δεν εφάρμοζε επί ένα χρόνο παράνομα το συγκεκριμένο άρθρο ζημιώνοντας καθημερινά τα συμφέροντα των μελών μας.

Οι καταστατικές διατάξεις είναι δεσμευτικές για το Ταμείο και όφειλε η Διοίκηση του να προβεί στην εφαρμογή τους.

Ο Σύλλογος μας πήρε την πρωτοβουλία και μετά την εξώδικη πρόσκληση προς  το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σε συνεννόηση με όλους τους Συλλόγους εργαζομένων πραγματοποίησε κοινή συνεδρίαση και επιτέλους μετά από ομόφωνη θέση των Συλλόγων η Διοίκηση του Ταμείου υλοποίησε την καταστατική υποχρέωση της από 1.7.2017.

Καταλαβαίνουμε τις αντιδράσεις των συνταξιούχων για την εφαρμογή των καταστατικών διατάξεων του Ταμείου.

Πρέπει όμως και αυτοί να καταλάβουν ότι υπάρχει η αλληλεγγύη των γενεών πράγμα που σημαίνει ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που έχουν καταβάλλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ εισφορές δεν είναι διατεθειμένοι να τις δωρίσουν σ’ αυτούς που με ελάχιστες εισφορές απομυζούν το Ταμείο για πολλές δεκαετίες τώρα έχοντας εισπράξει εκατοντάδες φορές το σύνολο των εισφορών τους και εξακολουθούν να το απομυζούν μέχρι να χαθεί και το τελευταίο ευρώ των σημερινών εργαζομένων.

Τέλος πρέπει να καταλάβουν οι αντιμαχόμενες συνδικαλιστικές τους εκφράσεις ότι με ψευτοτσαμπουκάδες δεν πρόκειται να υποκύψουμε και προειδοποιούμε ότι αν συνεχισθεί αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και οι απειλές κατά της Διοίκησης του Ταμείου και των Συλλόγων τότε θα γνωρίσουν και την άλλη όψη των εργαζομένων.

Μπορούμε κι εμείς να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα.

Αν θέλουν ας προσεγγίσουν το θέμα με ρεαλισμό και ψυχραιμία. Ας ζητήσουν διάλογο με το Ταμείο για την αποχώρηση τους και ένταξη τους στο ΕΤΕΑ αφήνοντας τους σημερινούς εργαζόμενους να διαχειρισθούν την περιουσία τους.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΑ
ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Αυτός ο αγώνας έχει ήδη αποτελέσματα.

          Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                                ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ