Συντρέχει λόγος
13.09.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο.30

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2017

 

Συνάδελφοι,

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που έχει αφιερωθεί στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Αποφασίσαμε τη συμβολή μας σε αυτή την προσπάθεια, πραγματοποιώντας τη δική μας καμπάνια δράσης και ενημέρωσης με την πολύτιμη συνεργασία εξειδικευμένων φορέων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον αγώνα.

Σε αυτή την καμπάνια που θα φέρει το κεντρικό σύνθημα «συντρέχει λόγος» θα παρουσιάσουμε μέσα από μία σειρά έντυπου-ψηφιακού υλικού καθώς και ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θέματα ιατρικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, θα διοργανώσουμε πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής μαστού με τη συνδρομή του Πολυιατρείου μας, για το οποίο θα ενημερωθείτε αναλυτικότερα σε επόμενη ανακοίνωση.

Σε μια τέτοια προσπάθεια, ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι εμπειρίες όσων έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού είτε ως ασθενείς, είτε συμπαραστεκόμενοι σε γυναίκες του στενού οικογενειακού ή κοινωνικού τους κύκλου. Για το σκοπό αυτό, από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική διεύθυνση syntrexeilogos@sab.gr.

Επίσης, έχει ήδη δημιουργηθεί η αντίστοιχη ενότητα «συντρέχει λόγος» στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, αλλά και ειδική ομώνυμη σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η καμπάνια θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή της ομάδας μας SAB Running Team  στο 9ο Greece Race for the Cure®, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στο Ζάππειο.


Πρόκειται για μία διοργάνωση όπου η σημασία του συμβολισμού είναι τόσο ισχυρή  ώστε να δώσει στην εκδήλωση έναν κοινωνικό χαρακτήρα που ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια ενός δρομικού event.

Το Race for the Cure® είναι ένας αγώνας-θεσμός στον παγκόσμιο χάρτη και πραγματοποιείται σε 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, το Greece Race for the Cure® είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως, χάρις στη συμμετοχή σχεδόν 31.000 χιλιάδων ατόμων για το 2016, που ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. 

Με σύνθημα «Τρέξε-Γιόρτασε-Στήριξε», γυναίκες, άνδρες και παιδιά θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία μεγάλη γιορτή, μία ημέρα ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, με συγκίνηση, δυναμισμό και μοναδική ατμόσφαιρα.

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται με την έγκριση της αμερικάνικης οργάνωσης Susan G. Komen, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Πρόκειται για συμβολικό αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού. Από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure® χρηματοδοτούνται τα προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για την ψυχοκοινωνική στήριξη γυναικών που έχουν βιώσει τη νόσο αλλά και για την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 9ο Greece Race for the Cure®, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τους συναδέλφους:

 

Παναγιώτης Ηλιόπουλος                                     Σπυριδούλα Μώλου

Τηλ. 2103692051 - Κιν. 6977317818                  Τηλ. 2103692054 - Κιν. 6977413045

fax: 2103692090 - mail: piliopoulos@sab.gr          fax: 2103692090 - mail: smolou@sab.gr

Το «άλμα ζωής» είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού που εδώ και 29 χρόνια προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση στις γυναίκες με καρκίνο μαστού και στα μέλη των οικογενειών τους, οργανωμένη αλληλοβοήθεια καθώς και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πανελλαδικά για την αξία της πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια.


Γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή μας;

> Τιμούμε όσες γυναίκες είναι αντιμέτωπες με την ασθένεια ή έχασαν τη μάχη από αυτή.

> Συμβάλλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση χιλιάδων γυναικών στη χώρα μας.

> Δείχνουμε εμπράκτως την αγάπη και τη φροντίδα για εμάς και τους γύρω μας.

> Λαμβάνουμε ενεργό ρόλο στην παγκόσμια αλυσίδα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

> Συμβάλλουμε ενεργά στη συγκέντρωση σημαντικών οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων που στοχεύουν στη στήριξη της γυναίκας που νοσεί σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, στη διεκδίκηση του δικαιώματος των ασθενών στην έγκαιρη διάγνωση και δωρεάν θεραπεία και στη μείωση των θανάτων από την ασθένεια.

 

Κάθε € αξιοποιείται.  Από τα καθαρά έσοδα του Αγώνα του 2016:

> 832  γυναίκες 20-39 ετών εξετάστηκαν δωρεάν μέσα από το πρόγραμμα δωρεάν κλινικού ελέγχου μαστού σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

> 70 γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού συμμετείχαν στις Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης.

> 36  ασθενείς και μέλη οικογενειών συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Γονιδιακού Ελέγχου & Γενετικής Συμβουλευτικής για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού & πρώτου βαθμού συγγενείς τους.

> 900  συμμετέχοντες παρακολούθησαν το Πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς Πανελλαδικά.

> 132  γυναίκες έλαβαν δωρεάν νομικές συμβουλές μέσα από το πρόγραμμα έρευνας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, το οποίο στελεχώνεται από Νομικό Συμβούλιο.

> 130  ασθενείς έλαβαν δωρεάν εξατομικευμένη βοήθεια από διατροφολόγο και αισθητικό μέσα από το Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβούλων ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής σε γυναίκες που βρίσκονται σε θεραπεία.

> 30  επαγγελματίες υγείας συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στις δεξιότητες επικοινωνίας.

> 2  ερευνητές χρηματοδοτούνται για τις επιστημονικές έρευνες για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα.

> 1200  γυναίκες από όλη την Ελλάδα έλαβαν βοήθεια μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης.

 

                 

                Θα είμαστε εκεί γιατί  

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ