Συμφωνία - σταθμός της ΟΤΟΕ για την προστασία της απασχόλησης
31.07.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 132

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2019

Συμφωνία - σταθμός της ΟΤΟΕ
για την προστασία της απασχόλησης

Συνάδελφοι,

Η διαχείριση των κόκκινων δανείων με μεταφορά προσωπικού σε νέα εταιρεία ήταν και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το σύνολο των Τραπεζοϋπαλλήλων, αφού όπως είναι φανερό μία τέτοια διαδικασία αλλάζει τους όρους εργασίας μας χωρίς αρχές, προϋποθέσεις και κυρίως χωρίς προστασία της απασχόλησης.

Ο Σύλλογός μας, ήδη από τις πρώτες εκτιμήσεις για την ορθή αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, είχε τοποθετηθεί με ευθύτητα στα όργανα της ΟΤΟΕ (Γενικό Συμβούλιο, Εκτελεστική Γραμματεία) και είχε τονίσει ότι μια τέτοια διαδικασία ξεφεύγει από επιχειρησιακό επίπεδο και είναι υπόθεση του κλάδου.

Η αφορμή για την υπεύθυνη αντιμετώπιση μιας τέτοιας διαδικασίας δόθηκε με την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς για μεταφορά προσωπικού στην εταιρεία INTRUM (διαχείριση κόκκινων δανείων).

Σε ένα αχαρτογράφητο τοπίο που διαμορφώθηκε, η ΟΤΟΕ ανέλαβε την ιστορική ευθύνη μαζί με τον αντιπροσωπευτικό Σύλλογο να διαπραγματευτούν και να επιβάλλουν ένα σχέδιο συγκροτημένο και υπεύθυνο που προστατεύει το σύνολο των συναδέλφων της Τράπεζας Πειραιώς που θα απασχοληθούν στο νέο φορέα.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις υπεγράφη μία συμφωνία σταθμός που κατοχυρώνει την προστασία της απασχόλησης, την Τραπεζοϋπαλληλική ιδιότητα, τις αμοιβές και την εθελοντική προσχώρηση με ανάληψη υποχρέωσης επαναφοράς τους στην Τράπεζα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της νέας εταιρείας.

Η αποφασιστική παρέμβαση της ΟΤΟΕ διαμορφώνει ένα πλαίσιο για το σύνολο των εργαζομένων στις Τράπεζες.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΟΤΟΕ (Σταύρος Κούκος, Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, Βάνα Γεωργακοπούλου, Γεωργία Φιλιπποπούλου) γι’ αυτή τη μεγάλη συμφωνία.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank τη χαιρετίζει και καλεί την ΟΤΟΕ να την εφαρμόσει χωρίς διακρίσεις, για το σύνολο των Τραπεζοϋπαλλήλων αφού αυτό το θέμα είναι πλέον κλαδικό.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ