Συμμετοχή του Συλλόγου στις ομιλίες για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη
03.02.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 151

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Σύλλογος συμμετείχε στις συνομιλίες
για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη


Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων και Ευρωβουλευτών.

Ο Σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Αδαμόπουλο και οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Ιανουαρίου με πλήρη κάλυψη των εξόδων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πιο σημαντική εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πρόεδρο της επιτροπής για το μέλλον της επιστήμης και της τεχνολογίας (STOA), με κεντρική ομιλήτρια την Επίτροπο Ανταγωνισμού και Εκτελεστική Αντιπρόεδρο κα Margethe Vestager με θέμα: «Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη».

Στη ζωντανή αυτή συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Anthony Gooch, Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων και Επικοινωνιών καθώς και η κα Staci Warden Εκτελεστική Διευθύντρια της Global Market development.

Η διασφάλιση και η ομαλή μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή περνά μέσα από ένα κατάλληλο και δεοντολογικό πλαίσιο θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.

Αυτή είναι μια βασική προϋπόθεση ομαλής μετεξέλιξης και αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα (σε αντίθεση με την Ελληνική πραγματικότητα) προετοιμάζονται και μελετούν το νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται και ο δικός μας Σύλλογος.

Προετοιμάζεται, μελετά και θα προτείνει την έναρξη διαλόγου με την Τράπεζα και την Πολιτεία για να οριοθετήσουμε γραμμές ασφάλειας για την εργασία μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Τα συμπεράσματα μας θα παρουσιαστούν σε ειδική ημερίδα που διοργανώνουμε εντός του Φεβρουαρίου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο είχαμε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Lawrence Capelle του European Union of Christian Democratic workers με σκοπό τη σύσταση Ευρωπαϊκού Εργασιακού Συμβουλίου στο χώρο μας.

Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις μας και οι απόψεις μας θα έχουν καθοριστική σημασία στην πορεία διασφάλισης των επαγγελματικών μας συμφερόντων .

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ