Συγκροτήθηκε η Αθλητική Επιτροπή του Συλλόγου.
29.09.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο.32

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2017

 


Συγκροτήθηκε η Αθλητική Επιτροπή του Συλλόγου

Νέα διάσταση στον εργασιακό αθλητισμό

 


Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, πέρα από τα εργασιακά θέματα που μας απασχολούν, έχει αναλάβει σημαντική δράση σε τομείς που αγγίζουν την καθημερινότητά μας με παρεμβάσεις σε πολιτιστικά θέματα, θέματα προληπτικής υγείας και επιμόρφωσης.

Πρόσφατα αναζητήσαμε τρόπους προσφοράς του Συλλόγου στα μέλη του, με την ανάδειξη της σημασίας της άθλησης για τη σωματική υγεία και τα απεριόριστα ψυχολογικά και κοινωνικά οφέλη που έχει μία τέτοια προσέγγιση.

Με αυτό το σκεπτικό ανακοινώσαμε τη λειτουργία του πρώτου μεγάλου υπερσύγχρονου Γυμναστηρίου μας στο κέντρο της Αθήνας.

Είμαστε, για άλλη μία φορά, η μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση στη χώρα που δημιουργεί τέτοιες δομές.

Είναι γνωστό επίσης το ενδιαφέρον του Συλλόγου για την οργανωμένη έκφραση, με τη σύσταση αθλητικών ομάδων, του εργασιακού αθλητισμού.

Σ’ αυτόν τον τομέα δημιουργήσαμε πριν πολλά χρόνια ομάδες (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϊ, πινγκ-πονγκ κλπ) στις οποίες συμμετείχαν εργαζόμενοι στην Alpha Bank.

Οι ομάδες μας είχαν μία λαμπρή πορεία, συμμετείχαν σε πρωταθλήματα (ΟΤΟΕ) και έφεραν σπουδαία αποτελέσματα.

Όμως στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, ιδίως μετά τις τραπεζικές ενοποιήσεις, επήλθε η κόπωση, χάθηκε τον ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να μην συμμετέχουν σ’ αυτές τις δραστηριότητες οι συνάδελφοι μας που πριν πολλά χρόνια απολάμβαναν και στήριζαν τις αθλητικές μας ομάδες.

Το Πρωτάθλημα της ΟΤΟΕ χρόνο με το χρόνο απαξιώθηκε, έμεινε ξεκομμένο από το σύνολο των Τραπεζοϋπαλλήλων και λειτούργησε σαν κλειστό club.

Ο Σύλλογός μας βλέποντας αυτά τα συμπτώματα αποφάσισε να μη μείνει στην αδράνεια, αλλά να προχωρήσει στις κινήσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μία σύγχρονη λειτουργία αθλητικών ομάδων του Συλλόγου με προσθήκη νέων συναδέλφων που θέλουν να ασχοληθούν και προσπάθεια συμμετοχής των εργαζομένων στις αθλητικές παρουσίες των ομάδων μας.

 

Πρώτο βήμα

Συγκροτήσαμε μία νέα αθλητική επιτροπή  η οποία αποτελείται από υπεύθυνους ανθρώπους με εμπειρία και λαμπρή παρουσία στον ελληνικό αθλητισμό.

Την επιτροπή στελεχώνουν οι προπονητές μας:

·         Γιώργος Αγιασωτέλης (πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής)

·         Θανάσης Ψύλλιας (coaching στο UEFA Β – προπονητής ποδοσφαίρου)

·         Γιάννης Στυλιανού (παίκτης της Volley League – Εθνικού Πειραιά)

Συμμετέχουν επίσης οι συνάδελφοι Θανάσης Ζαμπάρας και Μάρθα Σγουρού και την εκπροσώπηση του Συλλόγου στην επιτροπή έχει ο Συνάδελφος Αλέξανδρος Καραθανάσης.

 

Δεύτερο βήμα

Η επιτροπή αποφάσισε την ανασυγκρότηση όλων των ομάδων από την αρχή με πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους στην Alpha Bank (ακολουθεί έντυπο εκδήλωσης συμμετοχής).

 

Τρίτο βήμα

Η αθλητική επιτροπή επεξεργάζεται και θα καταθέσει κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών τμημάτων του Συλλόγου στο Διοικητικό μας Συμβούλιο.

 

Τέταρτο βήμα

Οι ομάδες του Συλλόγου πλέον θα αγωνίζονται σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα πέραν αυτού της ΟΤΟΕ.

Οι ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Συλλόγου μας θα αγωνίζονται πλέον στο πρωτάθλημα επιχειρήσεων (Πήγασος – Κατσέλης – Σαρακάκης – Health Care κλπ) και η ομάδα Βόλλεϊ Γυναικών θα αγωνισθεί για πρώτη φορά σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Στόχος μας δεν είναι κλειστός πρωταθλητισμός αλλά η συμμετοχή των μελών μας στην προσπάθεια αυτή καθώς και η μελλοντική μετεξέλιξη αθλητικών διοργανώσεων με φιλικούς αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα αλλά και διοργάνωση παιδικών αθλητικών εκδηλώσεων σε όλη την περιφέρεια.

Τέλος θα υπάρχει ενημέρωση στο site του Συλλόγου: www.sab.gr για τα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ θα εκδίδονται προσκλήσεις για τους συναδέλφους που θέλουν να τους παρακολουθήσουν.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ               ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σημείωση: Οι συνάδελφοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στις αθλητικές ομάδες προκειμένου να αξιολογηθούν από τους προπονητές, θα πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους στο Σύλλογο υπ’ όψιν κ. Αλέξανδρου Καραθανάση. Παράκληση η αποστολή να γίνει άμεσα γιατί μετά την επιλογή πρέπει να προχωρήσει η έκδοση αθλητικών δελτίων.Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής πατώντας εδώ.