Παρέμβαση του Συλλόγου για την δομή αξιολόγησης των εργαζομένων στην Alpha Bank
09.07.2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 85

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2018

 

Παρέμβαση του Συλλόγου
για την δομή αξιολόγησης των εργαζομένων
στην Alpha Bank

 

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί την πορεία και την εξέλιξη της δομής αξιολόγησης του Προσωπικού, διαπιστώνοντας δυσλειτουργίες αφού σε μεγάλο βαθμό η αξιολόγηση της σημερινής μορφής δημιουργεί αδικίες και παραγωγή μίας ισοπεδωτικής αντίληψης που απέχει πολύ από τη σύγχρονη αντίληψη αξιολόγησης.

Με αφορμή την πρόθεση της Τράπεζας για μία νέα προσέγγιση στον τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού ο Σύλλογός μας παρεμβαίνει και ζητά διαβούλευση προκειμένου να καταλήξουμε από κοινού σε ένα σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης που θα βασίζεται στον αναπτυξιακό σχεδιασμό, τη σωστή καθοδήγηση, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αντικειμενική επιβράβευση.

Η λειτουργία της Τράπεζας στην πορεία όλων αυτών των ετών έχει αλλάξει και εκ των πραγμάτων η υπάρχουσα δομή είναι σήμερα ξεπερασμένη και δυστυχώς, με τον τρόπο που εφαρμόζεται, ισοπεδωτική.

Ο Σύλλογός μας στη διαβούλευση θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, που κατά τη γνώμη μας θα δημιουργήσουν ένα ξεκάθαρο, σύγχρονο και διαφανές πλαίσιο αξιολόγησης των εργαζομένων.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                

    ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


Σημείωση: Σας κοινοποιούμε την επιστολή μας προς τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού

 
Αθήνα, 9 Ιουλίου 2018

                                                                          Αρ. Πρωτ.: 4117

   

Προς την

Δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού

της Alpha Bank

 

Κύριοι,

        Με αφορμή την πρόθεσή σας για μία νέα προσέγγιση στη διαδικασία αξιολόγησης του Προσωπικού ο Σύλλογός μας με δημόσια παρέμβασή του (64/29-4-2018) έθεσε υπόψιν σας τις βασικές του θέσεις για σημαντικές αλλαγές της ήδη υπάρχουσας δομής η οποία σήμερα είναι ξεπερασμένη και επί της ουσίας δημιουργεί πολλά προβλήματα.

        Η θέση μας είναι ξεκάθαρη για ένα πιο σύγχρονο, πιο υπεύθυνο και πιο αναπτυξιακό σχεδιασμό της όλης δομής της αξιολόγησης που θα είναι συνδεμένο  με διαρκή εκπαίδευση, σωστή καθοδήγηση και αντικειμενική επιβράβευση.

        Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank έχει συγκροτημένη άποψη και θέση για το μεγάλο αυτό ζήτημα και θέλοντας να προλάβει λανθασμένες πρακτικές και ερμηνείες (που ήδη εμφανίζονται) ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ σε διαβούλευση προκειμένου να καταλήξουμε από κοινού σε ένα σύστημα αξιολόγησης δίκαιο, αξιοκρατικό και κυρίως σε θετική αναπτυξιακή κατεύθυνση.

        Αναμένουμε τον ορισμό ημερομηνίας και τόπο συνάντησης από εσάς.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                

    ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ