Ο Σύλλογος υλοποιώντας απόφαση της Γ.Σ. προχώρησε ΟΜΟΦΩΝΑ στη διαγραφή μέλους του
26.01.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο.179

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2017

Ο Σύλλογος υλοποιώντας απόφαση της Γ.Σ.

προχώρησε ΟΜΟΦΩΝΑ στη διαγραφή μέλους του.


Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank μέσα από τη διαχρονική του πορεία έχει αποδείξει τη σταθερή του προσήλωση στις αρχές της Δημοκρατίας,
της δικαιοσύνης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέσα από τη διαπάλη διαφορετικών συνδικαλιστικών απόψεων όλα αυτά τα χρόνια όλες οι διοικήσεις του Συλλογικού μας οργάνου υπηρετούν με προσήλωση αυτές τις βασικές αρχές που είναι εξάλλου και ο σκοπός ίδρυσης του Σωματείου μας.

Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτές οποιεσδήποτε συμπεριφορές ή εκδηλώσεις που αντίκεινται στις αξίες της δημοκρατίας και του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων, ιδίως όταν προέρχονται από μέλος του Συλλόγου και συνάδελφό μας.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η στοχοποίηση ατόμων με γνώμονα την κατεύθυνση προσωπικών τους επιλογών δεν μπορεί να είναι ανεκτή.

Σε οποιοδήποτε τέτοιο φαινόμενο, ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank αλλά και το σώμα των Τραπεζοϋπαλλήλων μαζί με τις υπερκείμενες οργανώσεις έχουν αταλάντευτη στάση προς την κατεύθυνση της προάσπισης των ιδανικών αυτών.

Μέλος του Συλλόγου μας με εκατοντάδες δημοσιεύσεις (στοιχεία που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.) προκαλεί, διεγείρει καλλιεργώντας μίσος κατά προσώπων, με αντικείμενο τις φυλετικές, εθνικές, σεξουαλικές και πολιτικές τους προτιμήσεις.

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στην τελευταία συνεδρίασή του, υλοποιώντας και την ομόφωνη απόφασης της Γενικής Συνέλευσης προχώρησε ΟΜΟΦΩΝΑ στην διαγραφή του από μέλος μας.

Σημειώνουμε ότι κάθε τέτοια παραβατική συμπεριφορά μέλους που δημοσιοποιεί τόσο βίαιες και τόσο χυδαίες απόψεις θα αντιμετωπίζεται με ανάλογο τρόπο.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες με στόχο να σταματήσουν επιτέλους οι επιθέσεις του με χυδαίους τρόπους σε βάρος κοινωνικών ομάδων, δημοσίων προσώπων, συναδέλφων αλλά και συνανθρώπων μας οι οποίοι χρήζουν της στήριξης του κοινωνικού συνόλου.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού και ιδίως τις διατάξεις του Ν.4285/2014 περιγράφεται το πλαίσιο συμπεριφορών και ποινών για τα αδικήματα που αφορούν στην αθέμιτη εκμετάλλευση φυλετικών, εθνικών, σεξουαλικών και λοιπών διακρίσεων. Αρμόδιες πλέον είναι οι εισαγγελικές αρχές.

 

                Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

                                                                                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                           ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ            ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ