Ο στόχος μεταφοράς δραστηριοτήτων και εργαζομένων της Τράπεζας στο νέο σχήμα περνά μέσα από την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας
21.11.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 144

 Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2019

Ο στόχος μεταφοράς δραστηριοτήτων

και εργαζομένων της Τράπεζας στο νέο σχήμα

περνά μέσα από την πλήρη διασφάλιση 

των δικαιωμάτων μας

Συνάδελφοι,

Η στρατηγική μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων είναι όχι απλά μια ευχή αλλά πρακτικά προϋπόθεση και υποχρέωση που έχει επιβληθεί στο σύνολο των συστημικών Τραπεζών.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε την πραγματοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Η μεταφορά και η πώληση των σχετικών δραστηριοτήτων και της υποδομής προς την Cepal Hellas με μεταφορά εργαζομένων στο συγκεκριμένο τομέα δεν πρόκειται να γίνει με όρους επιβολής και διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας.

Ο Σύλλογος έχει επεξεργασθεί με υπεύθυνο τρόπο τις θέσεις του που μόνο μέσα από ένα οργανωμένο διάλογο και πνεύμα συνεργασίας μπορεί ομαλά να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας που είμαστε πεπεισμένοι ότι και οι δύο πλευρές θα υπηρετήσουν.

Ήδη από σήμερα το πρωί το Προεδρείο του Συλλόγου ξεκίνησε συναντήσεις με εκπροσώπους της Τράπεζας προκειμένου να αναλυθούν οι θέσεις και οι προθέσεις Διοίκησης και Συλλόγου.

Για ένα πράγμα όμως μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη μας:

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, όπως πάντα, θα διασφαλίσει τους συναδέλφους γιατί το όποιο σχέδιο επιτυχίας και ανάπτυξης της Τράπεζας γίνεται μόνο με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές.

   

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                

    ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


 

Υ.Γ.    Ο Σύλλογος μας θα ενημερώσει υπεύθυνα όλους τους συναδέλφους για την εξέλιξη των επαφών μας και τα όποια αποτελέσματα.

          Όμως σε κάθε τέτοια συγκυρία, εμφανίζονται αυτοί που καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας, τρομοκράτησης  και μηδενισμού κάθε προοπτικής επιτυχίας με μόνο στόχο τη θυματοποίηση εργαζομένων για να παριστάνουν τους αυθεντικούς «προστάτες» των συμφερόντων σας.

Γυρίστε την πλάτη σας.

Ο Σύλλογος είναι η δύναμη μας.