Ολική επαναφορά στη λειτουργία του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤΑΤ. Το Δικαστήριο δικαίωσε τους Συλλόγους Εργαζομένων
22.05.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο.11

Αθήνα, 22 Μαΐου 2017

 

Ολική επαναφορά

στη λειτουργία του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤΑΤ

 
Το Δικαστήριο δικαίωσε 
τους Συλλόγους Εργαζομένων

Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 18/5/2017 εκδικάστηκε το αίτημα του ΤΑΠΙΛΤΑΤ και όλων των Συλλόγων Εργαζομένων μελών του Ταμείου με αίτημα τη χορήγηση προσωρινής διαταγής για την απρόσκοπτη λειτουργία του βάσει του νέου καταστατικού του.

Το Δικαστήριο δικαίωσε τις θέσεις των Συλλόγων και του ΤΑΠΙΛΤΑΤ και ανέστειλε την προηγούμενη απόφαση (2258/2016) που είχε μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες που στηρίζονται στο νέο καταστατικό.

Από σήμερα το Ταμείο λειτουργεί βάσει του Καταστατικού του πράγμα που σημαίνει ότι οι εισφορές των εν ενεργεία ασφαλισμένων προστατεύονται αφού ισχύει ο κανόνας των ατομικών μερίδων.

Τώρα πια η ευθύνη είναι στα χέρια των Συλλόγων για την εξεύρεση οριστικής λύσης, που δεν είναι άλλη από την απόδοση των εισφορών στα μέλη τους.

Ο Σύλλογός μας θα ζητήσει άμεσα νέα συνάντηση όλων των Συλλόγων-εργαζομένων με τη Διοίκηση του Ταμείου για τη συγκρότηση κοινής επιτροπής που θα οριοθετήσει άμεσα το περιεχόμενο και τα βήματα που οδηγούν στην υλοποίηση της πρότασής μας.

Θα ζητήσουμε ακόμη και τη συμμετοχή των ασφαλισμένων μελών των Συλλόγων μέσα από ενημερωτικές συγκεντρώσεις με αποκορύφωμα τη σύγκλιση έκτακτης Γεν. Συνέλευσης του Ταμείου για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.

Αυτή η δικαστική απόφαση είναι ορόσημο για τη μάχη που δίνουμε για τη διασφάλιση των εισφορών των μελών μας απέναντι στην τυχοδιωκτική πολιτική αυτών που προσπαθούν με κάθε τρόπο να καρπωθούν και τα τελευταία αποθεματικά του Ταμείου χωρίς να έχουν καταβάλει εισφορές.

 

 

Συνάδελφοι,

Με τον ίδιο πειρατικό τρόπο λειτούργησαν και στο θέμα του εφάπαξ των συναδέλφων της πρ. Ιονικής που είχε σαν αποτέλεσμα την καταβαράθρωσή του με μεγάλες μειώσεις και απίστευτες καθυστερήσεις στην καταβολή του.

Θυμίζουμε ότι το 2004 ο Σύλλογός μας προσπάθησε με κάθε τρόπο να πετύχει μία συνολική συμφωνία για την προστασία του εφάπαξ των συναδέλφων της πρ. Ιονικής.

Αυτή η προσπάθεια θα δημιουργούσε συνθήκες ασφάλειας με την μετατροπή ενός θνησιγενούς Ταμείου Πρόνοιας σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού δικαίου και ανάληψης ευθύνης και τήρησης των όρων καταβολής του εφάπαξ από την Τράπεζα.

Στην πρότασή μας αυτή συμφώνησε η Διοίκηση της Τράπεζας και ζητήθηκε από τον τότε αρμόδιο Υπουργό η σχετική ρύθμιση για την υλοποίησή της.

Τότε αυτοί που παριστάνουν και σήμερα τους προστάτες της Ιονικής οικογένειας (συνταξιούχοι πλέον) αντέδρασαν με απόλυτο τρόπο στην προοπτική επιτυχίας του εγχειρήματος όχι όμως για πραγματικούς λόγους αλλά γιατί αυτοί οι ίδιοι και μέλη των οικογενειών τους διοικούσαν το Ταμείο.

Έτσι ναυάγησε τότε κάθε προοπτική για τη διασφάλιση του εφάπαξ των συναδέλφων της πρ. Ιονικής σύμφωνα με το καταστατικό του.

Στη συνέχεια όταν διαπίστωσαν ότι η παραμονή του κλάδου στο ΤΑΥΤΕΚΩ (δημόσιο) έφερε τεράστιες μειώσεις, προκειμένου να αποφύγουν την κατακραυγή, δημιούργησαν την ψευδαίσθηση ότι μέσω δικαστικών αποφάσεων θα ζητούσαν από την Τράπεζα να καλύπτει τις διαφορές.

Αυτό το έκαναν για να συντηρούν την ψευδαίσθηση στους συναδέλφους ότι παλεύουν τάχα για τα συμφέροντά τους και ότι σύντομα ο αγώνας τους θα δικαιωθεί.

Όμως και το τελευταίο τους επιχείρημα έπεσε αφού με την απόφαση υπ’ αριθμ. 1334/2017 του Συμβουλίου της Επικρατείας απεδείχθη ότι η Τράπεζα ουδέποτε είχε εγγυητική ευθύνη.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και μόνο αυτή.

 

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                               ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ               ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ