Νέο Προεδρείο στην ΟΤΟΕ. Νέα Σελίδα στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία
19.01.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 17

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2021

Νέο Προεδρείο στην ΟΤΟΕ

Νέα Σελίδα στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία

Συνάδελφοι,

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ με θέμα την ανακατανομή των θέσεων του Προεδρείου της Ομοσπονδίας.

Η αποχώρηση του Προέδρου της ΟΤΟΕ συναδέλφου Σταύρου Κούκου και του Γενικού Γραμματέα συναδέλφου Αχιλλέα Μυλωνόπουλου σηματοδοτεί το τέλος μιας ιστορικής διαδρομής που συνδέθηκε με συνδικαλιστικές επιτυχίες που κύριο στόχο είχαν την προστασία της απασχόλησης.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, σήμερα, τους ευχαριστεί δημόσια για την έντιμη και ειλικρινή συνεργασία των τελευταίων ετών.

Όμως σήμερα είναι μία νέα πραγματικότητα.

Μία νέα σελίδα ανοίγει για την ΟΤΟΕ, που κάτω από προϋποθέσεις ή θα συνεχίσει να υπολογίζεται ως υπεύθυνη δύναμη ή θα συρρικνωθεί και θα μείνει στο περιθώριο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Τάσος Γκιάτης κατέθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων με μόνο στόχο την εδραίωση της αξιοπιστίας της ΟΤΟΕ ώστε να παραμείνει καθοριστικός παράγοντας της μετεξέλιξης του Τραπεζικού μας συστήματος.

Ζήτησε την ενιαία συνδικαλιστική έκφραση σε κάθε Τράπεζα με ένωση δυνάμεων και ισχυρούς αντιπροσωπευτικούς Συλλόγους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει και έχει υποχρέωση να συμμετέχει με θετική πρόταση στη μετεξέλιξη των Τραπεζών.

Είναι η ώρα να παρέμβουμε στις εξελίξεις με υπευθυνότητα, ορθολογικές προτάσεις που βασίζονται στη νέα πραγματικότητα και επιστημονική προσέγγιση με διεύρυνση του ΙΝΕ της ΟΤΟΕ από ικανά επιστημονικά και νομικά στελέχη.

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις που έγιναν κάτω από την ιδεολογική αγκύλωση κάποιων, με πρακτικές περασμένων δεκαετιών, ανέδειξαν τη γύμνια και την αποστροφή των νέων σ’ αυτό το παρωχημένο μοντέλο συνδικαλιστικής διαχείρισης.

Η παράταξή μας στην ΟΤΟΕ (Συνδικαλιστική Δημοκρατική Συνεργασία) θα δώσει το δικό της στίγμα μέσα από το νέο Προεδρείο της ΟΤΟΕ χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς ποτέ να γίνει παρακολούθημα μίας κενού περιεχομένου συνδικαλιστικής πρακτικής.

Κάτω από αυτό το πλαίσιο η παράταξή μας πρότεινε και εξέλεξε δύο πολύτιμα στελέχη για τις θέσεις του Προεδρείου:

  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ νέος Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ
  • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ νέος Υπεύθυνος Οικονομικών της ΟΤΟΕ

Έχουμε λόγο, έχουμε σχέδιο για την επόμενη μέρα και οι θέσεις μας υπολογίζονται πλέον από όλους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ