Κατασκηνωτικό πρόγραμμα e-ΕΦΚΑ | Η απόλυτη κοροϊδία!
23.06.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 174

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2020

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα e-ΕΦΚΑ

Η απόλυτη κοροϊδία!

Συνάδελφοι,

Με μια παράνομη, αντικαταστατική ενέργεια ο ΕΦΚΑ κυκλοφόρησε εγκύκλιο με την οποία ζητά, εντός τεσσάρων ημερών (22/6-26/6/2020), να υποβληθούν αιτήσεις για την κατασκηνωτική περίοδο (1/7-15/7/2020) για τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων ηλικίας 6 έως 16 ετών.

Στους δικαιούχους για πρώτη φορά, πέραν των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ συμπεριλαμβάνονται και ασφαλισμένοι σε 15 Ταμεία όπως π.χ. ΟΑΕΕ, ΤΑΞΥ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΠ, ΜΜΕ κ.λ.π.

Με μόνο στόχο την κατάργηση αυτής της παροχής, για την οποία εμείς και οι Τράπεζες πληρώνουμε κάθε μήνα, επινόησαν τα εισοδηματικά κριτήρια!!!

Στην αίτηση ζητούν να συμπληρώνεται το εισόδημα του άμεσα ασφαλισμένου καθώς και το εισόδημα του/της συζύγου προβλέποντας και την περίπτωση κοινής φορολογικής δήλωσης.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι δεν λένε καν από ποιο όριο εισοδήματος και πάνω θα εγκρίνονται οι αιτήσεις, αλλά απλά ότι θα ανακοινωθούν οι νικητές! (προφανώς με κλήρωση) ενώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων για όσους αποκλείστηκαν.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι του ΕΦΚΑ ότι δεν ζητάμε μια παροχή που εξαρτάται από τη δική τους φιλανθρωπία, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να εφαρμοστεί το καταστατικό του ΤΑΥΤΕΚΩ που σύμφωνα με το άρθρο 27 περιλαμβάνει τη διοργάνωση κατά την καλοκαιρινή περίοδο κάθε χρόνο παιδικών κατασκηνώσεων.

Γι’ αυτό πληρώνουμε κάθε μήνα εμείς και οι Τράπεζες εισφορά.

Αν νομίζουν ότι θα καταργήσουν βήμα-βήμα όλες τις παροχές σε χρήμα και ότι κάθε μήνα θα εξακολουθούμε να πληρώνουμε εισφορά σε ένα Ταμείο ανύπαρκτο χωρίς καμία παροχή είναι πραγματικά γελασμένοι.

Εκτός αν η Κυβέρνηση υιοθετεί το ταξικό πρόσημο, μας θεωρεί ρετιρέ και εκβιαστικά μας αναγκάζει να πληρώνουμε φόρο αλληλεγγύης!!

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

 

Είναι πλέον ευθύνη όλων των Συλλόγων και κυρίως της ΟΤΟΕ να υπάρξει άμεση παρέμβαση στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ με αίτημα να εφαρμοστεί το καταστατικό του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Ήδη ο Σύλλογος μας θα απευθύνει, με τη νομική του υπηρεσία, εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία προς τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ για την άμεση εφαρμογή του καταστατικού του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Η ΟΤΟΕ πρέπει να συνεδριάσει άμεσα και να πάρει απόφαση που θα λύνει το θέμα μία διά παντός.

  • Ή θα απαιτήσει την άμεση εφαρμογή του Καταστατικού του Ταμείου και την κάλυψη όλων των ασφαλισμένων
  • Ή με αφορμή την κατάργηση των παροχών σε χρήμα θα απαιτήσει για το σύνολο των Τραπεζοϋπαλλήλων την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης που προβλέπει την καταβολή κατασκηνωτικού επιδόματος 724€ στους δικαιούχους

Αν προκρίνει η ΟΤΟΕ τη δεύτερη λύση θα πρέπει να ζητήσει την αποχώρηση μας από το ΤΑΥΤΕΚΩ και την άμεση έναρξη διαλόγου με τις διοικήσεις των Τραπεζών για τη δημιουργία ενός φορέα (ΝΠΙΔ) που θα καλύπτει όλες τις παροχές σε χρήμα.

Με αυτό το πλαίσιο εξάλλου ξεκινήσαμε το 2018 συζητήσεις με τις Διοικήσεις των Τραπεζών (που τότε ενεπλάκησαν και προτάσεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων) και σήμερα μετά από δυόμιση χρόνια ανακαλύψαμε ότι κάπου χαθήκαμε στη μετάφραση!!

 

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΛΩΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 


Κατασκηνωτικό πρόγραμμα e-efka 2020

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα e-ΕΦΚΑ 2020

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2020

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο (1/7/2020-15/7/2020) για τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ. 

Ειδικότερα πρόκειται για τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων 15 τέως Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, τ. ΤΑΞΥ, τ. ΤΥΔΚΥ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, τ. ΕΤΑΑΤΠΔΑ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, , τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, τ. ΤΠΔΕ και τ. ΤΑΠΙΤ), όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2020.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται μέχρι την Παρασκευή 26/6/2020, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς του TAXIS και οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας. 

Λόγω της φετινής μείωσης των προσφερόμενων από τις κατασκηνώσεις θέσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου, σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΑΑΔΕ.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα την Τρίτη 30/6/2020 οπότε και όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή. 

Ακολούθως την Πέμπτη 2 Ιουλίου θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για τις 3 επόμενες  περιόδους καθώς και για την 5η περίοδο (1-15 Σεπτεμβρίου) που αφορά σε παιδιά με Αναπηρία.  

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ
 

Πατήστε εδώ για να  δείτε τη λίστα των κατασκηνώσεων.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις οδηγίες υποβολής αιτήσεων για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα.