Η υπογραφή ικανοποιητικής Επιχειρησιακής Σύμβασης στην Alpha Bank είναι υπόθεση όλων μας
07.10.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 139

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2019

Η υπογραφή ικανοποιητικής
Επιχειρησιακής Σύμβασης
στην Alpha Bank είναι υπόθεση όλων μας

Συνάδελφοι,

Σε λίγους μήνες λήγει η Επιχειρησιακή Σύμβαση του Συλλόγου με την Τράπεζα.

Αν θεωρήσει κανείς, πράγμα που έχουμε αποδεχθεί, ότι τα κίνητρα αποχώρησης ήταν αξιοπρεπέστατα τότε θα πρέπει να συμφωνήσει ότι η αναγνώριση της προσφοράς, της συνέπειας, του επαγγελματισμού όλων όσων παραμένουν στην Τράπεζα και επιφορτίζονται για μία ακόμη φορά με το κόστος της ανασυγκρότησης του δικτύου και των υπηρεσιών (μετά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου) τότε και η ανταμοιβή τους πρέπει να είναι ουσιαστική και αξιοπρεπής.

Μόνο έτσι θα επανέλθει η αισιοδοξία.

Οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank έχουν ανάγκη να αισθανθούν πάλι δυνατοί με όραμα, προοπτική και κλίμα ασφάλειας και σιγουριάς.

Έτσι θα αντιμετωπίσουμε συγκροτημένα, αποτελεσματικά τις προκλήσεις του μέλλοντος για μία Alpha Bank μεγάλη και κυρίαρχη μέσα σ’ ένα ισχυρό Τραπεζικό σύστημα.

Ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης, ο Σύλλογός μας προετοιμάζεται σε συνεργασία με τους νομικούς και επιστημονικούς του συμβούλους για τα αιτήματα που θα θέσει.

Θα προσαρμόσουμε τα αιτήματά μας στην σημερινή πραγματικότητα.

Λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας το νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, την αλλαγή στην ηλικιακή σύνθεση του προσωπικού και κυρίως τις οικογενειακές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα.

Δεν πρόκειται να ανοίξουμε ένα εσωτερικό διάλογο με παραταξιακές σκοπιμότητες και επαναστατική ρητορική.

Μας ενδιαφέρει η διαμόρφωση των αιτημάτων μας από τα ίδια τα μέλη μας, απλούς εργαζόμενους και στελέχη.

Κάθε πρόταση, κάθε σκέψη που θα ανοίγει νέους δρόμους είναι ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, πέρα από συγκεντρώσεις ενημέρωσης που θα ξεκινήσουμε άμεσα σε όλες τις μονάδες της Τράπεζας, να υποβάλλουν μεμονωμένα τις προτάσεις τους απευθείας στο Σύλλογο.

Η υπογραφή ικανοποιητικής Επιχειρησιακής Σύμβασης
είναι μονόδρομος

Επισήμανση του Συλλόγου
για το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου με συμμετοχή σ’ αυτό μεγάλου αριθμού συναδέλφων.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα νέο τοπίο που διαμορφώθηκε:
με πολλά κενά και μεγάλες ανησυχίες για τον τρόπο ανασυγκρότησης, κυρίως του δικτύου αλλά και των κεντρικών υπηρεσιών της Τράπεζας.

Η Τράπεζα πρέπει με σωστές και γρήγορες κινήσεις να σχεδιάσει την άμεση κάλυψη θέσεων με αποκλειστικά αξιοκρατικά κριτήρια έστω και αν αυτή η διαδικασία καθυστερήσει για μικρό διάστημα την έξοδο συναδέλφων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αυτό το λέμε γιατί εκφράζονται απόψεις για άσκηση του δικαιώματος της Τράπεζας στην περικοπή μεγάλου αριθμού αιτημάτων.

Η θέση του Συλλόγου μας, γνωρίζοντας ότι τον τελευταίο λόγο στην έγκριση ή όχι των αιτήσεων τον έχει η Τράπεζα, είναι ότι η Διοίκηση δεν πρέπει να μπει στον πειρασμό να το κάνει γιατί οι παρενέργειες μιας τέτοιας απόφασης θα είναι μεγαλύτερες από τη θεραπεία του προβλήματος.

Είναι προτιμότερο να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις με παράλληλη παράταση του χρόνου εξόδου για ένα πεντάμηνο.

Κάθε άλλη πολιτική θα δημιουργήσει απογοήτευση στους συναδέλφους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και αυτό με τη σειρά του θα διευρύνει τη δυσλειτουργία που ήδη υπάρχει.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                

    ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ