Ελευθερώστε … τις κινήσεις σας!
18.03.2015

του Γεώργιου Βοσβοτέκα, Επιστημονικός Συνεργάτης Πολυιατρείου Θεσσαλονίκης - Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείου Αφροδισίων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική Α.Π.Θ


2.400.000 Έλληνες πάσχουν από Ρευματικές Παθήσεις,

Δηλαδή μη τραυματικές και μη χειρουργικές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος

200.000 Έλληνες πάσχουν από φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις


Η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η αγκυλωτική σπονδυλαρθρίτιδα είναι χρόνιες, φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις, που προσβάλλουν γυναίκες και άνδρες ηλικίας κυρίως 20 μέχρι 55 ετών, δηλαδή άτομα στην πιο δραστήρια και δημιουργική περίοδο της ζωής τους.

Παραμορφώσεις στις αρθρώσεις, κινητικές λειτουργικές διαταραχές ή αγκύλωση της σπονδυλικής στήλης είναι οι συνέπειες των παθήσεων αυτών, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και σωστά, οδηγώντας τελικά σε αναπηρία και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Με την έγκαιρη διάγνωση από το γιατρό ρευματολόγο, οι σύγχρονες θεραπευτικές παρεμβάσεις μπορούν να πετύχουν ύφεση και να σταματήσουν την εξέλιξη αυτών των παθήσεων.. και έτσι εσείς θα μπορείτε να κινήστε ελεύθερα!

Έχετε πόνο, πρήξιμο και δυσκινησία στις αρθρώσεις, ή πόνο στη μέση με δυσκολία στο σκύψιμο κατά το πρωινό ξύπνημα: Συμβουλευτείτε το ρευματολόγο σας.

18.03.2015