Ορθοπεταλιές για καλό σκοπό!
11.04.2016

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 23Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την προσεχή Κυριακή 17 Απριλίου η καρδιά της πρωτεύουσας θα κατακλυσθεί από χιλιάδες ποδηλάτες οι οποίοι θα διατρέξουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, λαμβάνοντας μέρος σε μια εκδήλωση-γιορτή του αθλητισμού.


Πρόκειται για τον 23ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας, τον οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων μαζί με το περιοδικό Mbike.

Το συμβολικό και προαιρετικό αντίτιμο 1 ευρώ ανά εγγραφή αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα διατεθούν για τον ξενώνα που λειτουργεί η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».

Ο «Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας» είναι η μαζικότερη αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποτελεί πλέον έναν καθιερωμένο θεσμό για την πόλη, στον οποίο μετέχουν μικροί και μεγάλοι.

Και πολιτιστικό γεγονός
Παράλληλα όμως, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές, αποτελεί και ένα πολιτιστικό γεγονός, καθώς οι διαδρομές περικλείουν αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία της πρωτεύουσας. «Είναι μια διοργάνωση, η οποία γίνεται επί πολλά χρόνια αδιαλείπτως, όμως για πρώτη φορά φέτος αποκτά και έναν κοινωνικό χαρακτήρα» λέει ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Χρήστος Τεντόμας. Οπως εξηγεί, ο κάθε συμμετέχων μπορεί να προσφέρει εφόσον θέλει ένα ευρώ και το σύνολο των χρημάτων θα δοθεί για τη λειτουργία του ξενώνα που λειτουργούν οι «Γιατροί του Κόσμου».

«Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος σε αυτές τις εποχές. Ανάλογες δράσεις έγιναν πέρσι στον Γύρο της Αθήνας για την ενίσχυση της Νευρολογικής κλινικής του ''Αγία Σοφία'', ενώ σε μια άλλη εκδήλωση πριν από λίγες ημέρες τα έσοδα διατέθηκαν για να δημιουργηθεί παιδική χαρά στον Ελαιώνα. Βλέπουμε ότι ο κόσμος σταδιακά αγκαλιάζει ανάλογες δράσεις. Πριν από τρία χρόνια ο ποδηλατικός γύρος είχε 3.000 συμμετοχές, στην περσινή διοργάνωση το 2015 συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 άτομα, ενώ φέτος αναμένονται περισσότεροι από 15.000 ποδηλάτες κάθε ηλικίας. Στον γύρο μετέχει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, από την τρίτη ηλικία έως ολόκληρες οικογένειες με κάθε είδους ποδήλατα. Φέτος για πρώτη φορά επίσης η διαδρομή αγγίζει και τις γειτονιές της πόλης, περνά από την πλ. Βάθη, στον σταθμό Λαρίσης και την Αχιλλέως στον Κεραμεικό» λέει ο κ. Τεντόμας.

Athens Bike Weekend
Ο Γύρος εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Bike Weekend, μεγάλη γιορτή για το ποδήλατο στο κέντρο της πόλης με ποικίλες εκδηλώσεις που προσδίδουν χρώμα εορτής στην Αθήνα και το Mbike απευθύνει πρόσκληση για όλους.

Από το πρωί του Σαββάτου 16 Απριλίου, η πλατεία Συντάγματος θα γεμίσει ποδήλατα με ελεύθερες δοκιμές, ηλεκτρικά ποδήλατα, ελέγχους και μικρορυθμίσεις και βέβαια εκπαιδευτές για τα παιδιά. Ο ποδηλατικός γύρος της Αθήνας φέτος περιλαμβάνει τρεις επιμέρους διαδρομές στο κέντρο της πόλης:

• 11,5 χλμ: Εκκίνηση 9:30 στην πλ. Συντάγματος στο ύψος της οδού Ερμού, με κατεύθυνση προς την οδό Φιλελλήνων και η διαδρομή ακολουθεί: Αμαλίας, Βασ. Ολγας , Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Ζαχάρωφ, Λ. Αλεξάνδρας, Ιουλιανού, Λιοσίων, Μάρνη, Καρόλου, πλ. Καραϊσκάκη, Αχιλλέως ,Θερμοπυλών, Πειραιώς, Σταδίου - πλ. Συντάγματος (τερματισμός).

• 3 χλμ.: Εκκίνηση 9:50 επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή: Λ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Σωκράτους, Πειραιώς, Σταδίου, πλ. Συντάγματος (τερματισμός).

• Στην τρίτη διαδρομή θα μετάσχουν Ατομα με Αναπηρία που θα καλύψουν απόσταση ενός χιλιομέτρου. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:45 στα Προπύλαια και θα ακολουθήσουν την πορεία από Πανεπιστημίου, αριστερά Πεσμαζόγλου, Σταδίου με τερματισμό στην πλατεία Συντάγματος.

Για τις εγγραφές, που ξεκινούν τη Δευτέρα 11/4, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opanda.gr

Πηγή: http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/orthopetalies_gia_kalo_skopo-64358600/