Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη η εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο
17.10.2014

Πλήθος εργαζομένων στην Alpha Bank, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και επίσημοι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την εκδήλωση του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank με θέμα «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας και επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος ανακοίνωσε από το βήμα της εκδήλωσης την δημιουργία Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο της Διευθύνσης καθώς και στις σημαντικές επιτυχίες που έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατη την ανάθεση στην Ελληνική Αστυνομία της εκπαίδευσης των Ευρωπαίων πολιτών και αξιωματικών σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος και πιστωτικών καρτών.

Παράλληλα, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός εξήρε τόσο την πρωτοβουλία του Συλλόγου για την διοργάνωση της εκδήλωσης όσο και το σημαντικό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και την ενημέρωση των πολιτών, τονίζοντας ότι αυτός που πέφτει πιο εύκολα θύμα είναι ο λιγότερο ενημερωμένος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τάσος Γκιάτης μίλησε με θερμά λόγια για την πορεία και την διαχρονική κοινωνική προσφορά τόσο του κ. Σφακιανάκη όσο και της οικογένειάς του, ενώ ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Ελλάδος της Alpha Bank κ. Ιωάννη Μιχαηλίδη, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Βάιο Χονδρό και τον Γενικό Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονικής κ. Νικόλαο Νίτσα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης το προεδρείο του Συλλόγου είχε ενημερωτική συνάντηση με εργαζομένους στην τράπεζα.

Στο παρακάτω video και τις φωτογραφίες μπορείτε να παρακολουθήσετε ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης.met1
met2
met3
met4
met5
met6
met7
met8
met9
met10
met11