Εικονικό ταξίδι στο Πλανητάριο -Παρουσιάζει εννέα νέες ταινίες θόλου
13.09.2016Εννέα εντυπωσιακές πλανηταριακές παραστάσεις και ταινίες θόλου παρουσιάζει αυτό το Φθινόπωρο

στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Οι επιμορφωτικές παραστάσεις απευθύνονται, ανάλογα με την θεματολογία τους, σε όλες τις ηλικίες από 5 ετών και άνω.Βόλτα στο φεγγάρι

Κάθε απόγευμα, από Τετάρτη έως και Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο από τις 10:30 το πρωί ως και τις 8:30 το βράδυ, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο υποδέχεται τους θεατές και τους προτείνει ένα εντυπωσιακό, επιμορφωτικό εικονικό ταξίδι από τις εσχατιές του Σύμπαντος έως τον κόσμο των νανοϋλικών και της απειροελάχιστης ύλης. 
Παράξενοι κόσμοι

Από τα «Μονοπάτια των Άστρων» τον «Ζωντανό Πλανήτη» και τον «Αγγελιοφόρο του Σύμπαντος», έως τους «Παράξενους Κόσμους στο Ηλιακό Σύστημα», το «Σύμπαν του Hubble» τα «Μυστικά του Αθέατου Κόσμου» αλλά και την επίκαιρη ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν».
Η ζωή στο σύμπαν 

Οι θεατές (άνω των 10 ετών) αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι έχουν την ευκαιρία (ανάλογα με την παράσταση που θα επιλέξουν) να κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με την Γη, το Ηλιακό μας Σύστημα, τον Γαλαξία μας αλλά και με τα μυστικά του Σύμπαντος κι όλα αυτά στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά πλανητάρια του κόσμου.

Παράλληλα «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων», δίνει την ευκαιρία στους νεαρούς μας φίλους άνω των 10 ετών, να κάνουν ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων. 

Η παιδική παράσταση «Μια Βόλτα στο Φεγγάρι»  ταξιδεύει τους θεατές άνω των 5 ετών, έως την «κοντινή μας» Σελήνη μέσα από μια παράσταση κατάλληλη για μικρές ηλικίες.