Συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ
19.11.2013

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο είχε χθες αντιπροσωπεία του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς και οι προοπτικές του.


Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ανέλυσαν στον διοικητή τις θέσεις τους για την ορθή διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους μέσα από την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Σημείωσαν επίσης ότι υπό αυτές τις δύσκολες συγκυρίες ολοκληρώνεται με πλήρη επιτυχία η συγχώνευση της Alpha Bank με την Emporiki και επιτυγχάνεται ο βασικός στόχος που είχε θέσει εξαρχής ο Σύλλογος, δηλαδή η εξασφάλιση της εργασίας και τον δικαιωμάτων των εργαζομένων στον όμιλο της Alpha Bank.


Παράλληλα ο Σύλλογος ανέλυσε στον Γ. Προβόπουλο τις προτάσεις του για την ανάληψη ουσιαστικών πολιτικών λύσεων που θα διευκολύνουν την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά πάντα με γνώμονα τραπεζικά κριτήρια. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην διατήρηση της ισχυρής παρουσίας των ελληνικών τραπεζών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και στην ανάγκη ενίσχυσής της, που θα συμβάλει αποφασιστικά περαιτέρω ανάπτυξή του.


Από την πλευρά του ο Γ. Προβόπουλος αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα σημείωσε πως «πρόκειται για ένα θαύμα ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η μετεξέλιξή του και αναδιάρθρωσή του. Οι ενοποιήσεις των τραπεζών στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν με τέτοιο τρόπο που κάνουν το σύστημα πιο ανθεκτικό και πιο ισχυρό. Αυτό μάλιστα αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα των σκληρών δοκιμασιών που υποβλήθηκαν οι τράπεζες πρόσφατα από την BlackRock».


Ο διοικητής της ΤτΕ εξέφρασε για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ανέλυσε τις θέσεις του για την διαχείριση τω επισφαλειών, που φυσικά όπως είπε χρειάζεται και πολιτική βούληση προκειμένου η διαχείριση αυτή να είναι επιτυχής.


Για την παρουσία των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια ο Γ. Προβόπουλος επανέλαβε την θέση που είχε αναπτύξει πρόσφατα από την Αλβανία, ότι αυτή είναι στρατηγικής σημασίας.


Τέλος αναφερόμενος στην συγχώνευση Alpha Bank – Emporiki εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος.


Στην συνάντηση από την πλευρά του Συλλόγου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Τάσος Γκιάτης, ο αντιπρόεδρος Σπύρος Λαζαρίδης και το μέλος της διοίκησης της ΟΤΟΕ Παναγιώτης Αδαμόπουλος.