Εκδήλωση με θέμα ''Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου''
10.10.2014

Όταν αφήνεις το παιδί σου ελεύθερο στο διαδίκτυο είναι σαν να αφήνεις το παιδί σου ελεύθερο σε μια πλατεία κακόφημη

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

στις 6.30 μ.μ.

στο ξενοδοχείο ‘
The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, δίπλα στο λιμάνι)

Ο Σύλλογος φιλοξενεί για μια μοναδική διάλεξη τον Ταξίαρχο κ. ΜΑΝΩΛΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα:

«Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου»

Συνάδελφοι,

Η χρήση του INTERNET χωρίς κανόνες και όρια μπορεί να γίνει ο απόλυτος εφιάλτης για όλους μας και ειδικά για τα παιδιά μας.

Έτσι αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια μέσω διαδικτύου ηλεκτρονικά εγκλήματα όπως η παιδοφιλία, hacking, κυβερνοέγκλημα, υπολογιστές ζόμπι και phising.

Ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της διεύθυνσης που είναι υπεύθυνη για την ηλεκτρονική ασφάλεια της Ελλάδας.

Έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από το FBI, το Υπουργείο Παιδείας, το Χαμόγελο του Παιδιού και είναι παράλληλα καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν μπροστά στα μάτια του έχουν περάσει σκηνές που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Απέτρεψε δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίες, που οι υποψήφιοι αυτόχειρες είχαν προαναγγείλει μέσω ιστοσελίδων.

Μαζί με τους συναδέλφους του κυνηγά στις λεωφόρους του διαδικτύου παιδόφιλους, χάκερς, κοινούς απατεώνες και κάθε λογής ηλεκτρονικούς εγκληματίες.

Αισθανθήκαμε για μια ακόμη φορά (μετά την εκδήλωση του 2013 στην Αθήνα) την ανάγκη να μεταδώσουμε σε όλους σας αυτό που οφείλουμε ως γονείς να προστατέψουμε τα παιδιά μας από επιτήδειους που καιροσκοπούν αλλά είναι όμως ευφυέστατοι.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ