Ανοιχτή Επιστολή από το Σύλλογο Επιστημονικού Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας
12.06.2013

Συνάδελφοι,


Με αφορμή την από 07.06.2013 ανακοίνωσή σας, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας για τις εκεί μνημονευόμενες πρωτοβουλίες σας, καθώς καίτοι αυτές έχουν λάβει χώρα από έτους 2011, οι δύσκολες μέρες που διανύουμε αποδεικνύουν πως αν μη τι άλλο έχουν αποδώσει καρπούς, δικαιώνοντάς σας με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Δεδομένων τούτων, λοιπόν, όχι μόνον θεωρούμε μετά βεβαιότητας ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο και κινείστε προς την ορθή κατεύθυνση αλλά και ότι τέτοιου είδους ενέργειες έτι περαιτέρω προοιωνίζουν ένα καλύτερο αύριο για τους συναδέλφους μας.

 

Ο Σύλλογός μας θα είναι συνοδοιπόρος, συμπαραστάτης και αρωγός σας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι είμαστε ένας μικρός Σύλλογος - από (συγκριτική) σκοπιά εγγεγραμμένων μελών - και μάλιστα ειδικού σκοπού, με την επίτευξη του οποίου παύουν να υφίστανται οι λόγοι ύπαρξής του, σας δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμική και ουσιαστική δυνατότητά μας για επικουρία σε τέτοιου είδους ενέργειες.

 

Συνάδελφοι,

 

Δραττόμενοι της ευκαιρίας αυτής, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως 1.200 περίπου νέοι συνάδελφοι, από τους κόλπους της Εμπορικής Τράπεζας, είναι έωλοι τυπικά, καθώς κείνται εκτός Οργανισμού. Με την από απ.02.2013 επιστολή μας, σας επικοινωνούμε το ανωτέρω θέμα, έναντι του οποίου όχι μόνο διάκεισθε ευνοϊκά αλλά και του οποίου, εξ όσων γνωρίζουμε, διεκδικείτε συνδικαλιστικά την επίλυση. Ενόψει δε του ότι στις 28 Ιουνίου 2013 θα συνομολογηθεί ανάμεσα στην Alpha Bank και την Εμπορική Τράπεζα η οριστική συμφωνία περί εξαγοράς, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να υλοποιηθεί η σχετική κοινή θέση των Συλλόγων μας.

 

Υ.Γ. Οι συνάδελφοι που επιθυμούν περαιτέρω, πληροφορίες για τους 1.200 εργαζομένους της Εμπορικής Τράπεζας που μνημονεύονται στην παρούσα, μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικώς ή δια ζώσης στα γραφεία του Συλλόγου μας.


Για τις ενέργειές σας

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούςΓια το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

Π. Σαλεμής                                Ι. Σαμαράς