Χωρίς περικοπές το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού
15.01.2015

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ


Συνάδελφοι,

Έχουμε τονίσει με προηγούμενες ανακοινώσεις μας ότι η φορολόγηση παροχών που προέρχονται από Επιχειρησιακές Συμβάσεις όπως το Επίδομα Βρεφονηπιακού Σταθμού, δεν έπρεπε να υπάγονται στη λογική της γενικής φορολογικής μεταχείρισης.

Είχαμε πει ακόμη, έστω κι αν υπήρχε εμμονή της Γραμματείας Δημοσίων εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών σε μια άδικη πολιτική, ότι ο Σύλλογος σε διάλογο με την Διοίκηση της Τράπεζας είχε επεξεργασθεί εναλλακτική πρόταση που θα οδηγούσε στην απόδοση του συνόλου του επιδόματος χωρίς περικοπές.

Ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια όλοι οι Σύλλογοι μαζί με την ΟΤΟΕ για την θεσμική λύση του ζητήματος.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αποστολή ερμηνευτικού κειμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών που δικαίωσε τις απόψεις μας.

Όλο αυτό το διάστημα σε όλες τις επαφές της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων με το Υπουργείο για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συνδρομή του πρ. Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας συν. Σπύρου Λαζαρίδη κάτι που αναγνωρίσθηκε από όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας.

Μόλις κοινοποιήθηκε στις Τράπεζες η ερμηνευτική επιστολή του Υπουργείου, ο Σύλλογός μας με μοναδική ταχύτητα κινήθηκε και μετά από συναντήσεις με την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και την Διεύθυνση Φορολογικών Υποθέσεων της Τράπεζας κατέληξε εχθές αργά το απόγευμα στην κοινή θέση που ανακοινώνουμε σήμερα:

Το επίδομα Βρεφονηπιακού σταθμού θα καταβάλλεται χωρίς καμία περικοπή σύμφωνα με την τελευταία Επιχειρησιακή μας σύμβαση.

Αυτή η κοινή απόφαση Συλλόγου-Τράπεζας είναι πλέον οδηγός και για τις υπόλοιπες Τράπεζες για να σταματήσει η φορολόγηση τέτοιων παροχών.

Συνάδελφοι,

Χωρίς θόρυβο, με σωστές κινήσεις οι Σύλλογοι και φυσικά η ΟΤΟΕ δείχνουν ότι όταν υπάρχει κοινή στρατηγική και ρεαλιστικός στόχος τότε μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί.

Ο Διάλογος και η υπεύθυνη διαχείριση κρίσεων επικρατεί της λογικής της σύγκρουσης και των κινήσεων εντυπωσιασμού.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ