Το «έκτρωμα» Κατρούγκαλου συμπληρώθηκε με τροπολογία της τελευταίας στιγμής που ισοπεδώνει τις συντάξεις των Τραπεζοϋπαλλήλων
09.05.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 127

Αθήνα,  9 Μαΐου 2016

Το «έκτρωμα» Κατρούγκαλου συμπληρώθηκε
με τροπολογία της τελευταίας στιγμής
που ισοπεδώνει τις συντάξεις των Τραπεζοϋπαλλήλων


Συνάδελφοι,

Με την χθεσινή ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η Κυβέρνηση διαλύει τις συντάξεις και τα εφάπαξ όλων, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές και οδηγεί την νέα γενιά στο δρόμο της ανασφάλιστης εργασίας, αφού η φιλοσοφία της νομοθετικής ρύθμισης προβλέπει το πρωτοφανές: όσοι καταβάλλουν αναλογικά πολύ μεγαλύτερες εισφορές και μάλιστα για περισσότερο χρονικό διάστημα… θα λάβουν αναλογικά χαμηλότερη σύνταξη!

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει πλήρης ανάλυση αυτού του ασφαλιστικού «εκτρώματος» που παρουσιάζεται σαν μεταρρύθμιση.

Όμως αυτό που συνέβη ξαφνικά την Κυριακή το μεσημέρι, με την κατάθεση αναλυτικής τροπολογίας που διαλύει τις συντάξεις των Τραπεζοϋπαλλήλων, είναι έξω από κάθε λογική και δείχνει την εκδικητικότητα της Κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο μας.

Με εκπρόθεσμη ουσιαστικά τροπολογία της τελευταίας στιγμής προχώρησαν στην ένταξη του ΕΤΑΤ στο νέο ενιαίο ταμείο-τέρας τον ΕΦΚΑ!

Δεν στάθηκαν όμως εδώ!

Με συμπληρωματική ρύθμιση προχώρησαν στην κατάργηση του προσυνταξιοδοτικού (για όσους δεν έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας του καταστατικού των ταμείων) και μειώνουν τις συντάξεις των ήδη συνταξιούχων (με την μέθοδο του συνυπολογισμού) σε ποσοστό που ξεπερνά το 25%!! διαχωρίζοντας τους συνταξιούχους Τραπεζοϋπαλλήλους από όλους τους άλλους συνταξιούχους (προσωπική διαφορά).

Για εμάς φυσικά τους σημερινούς εργαζόμενους και αυριανούς συνταξιούχους, μας επιφυλάσσουν ένα μικρό φιλοδώρημα ως σύνταξη με μηδενικό εφάπαξ.

Μπροστά σ’ αυτή τη μετωπική επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας, ο Σύλλογος ζήτησε την άμεση σύγκλιση των οργάνων της ΟΤΟΕ για μια κοινή, συγκροτημένη και αποφασιστική απάντηση σε όλα τα επίπεδα.

Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τις εξελίξεις.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ