Η Alpha Bank σημείο αναφοράς στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες
14.06.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 137

Αθήνα,  14 Ιουνίου 2016

Στην πιο δύσκολη στιγμή για το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα

Η Alpha Bank είναι σημείο αναφοράς
μεταξύ των Ευρωπαϊκών Τραπεζών

Συνάδελφοι,

Στην πιο δύσκολη στιγμή για το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα που το ζητούμενο είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης η Τράπεζά μας πέτυχε σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Αυτές οι διακρίσεις αποτυπώνουν τον υψηλό δείκτη αξιοπιστίας που απολαμβάνει διεθνώς η Τράπεζά μας, κάτι που δίνει ελπίδα και σιγουριά για το μέλλον μας.

Στη διεθνή ετήσια δημοσκόπηση που διενεργεί η εταιρία Extel για την ανάδειξη των καλύτερων Ευρωπαϊκών εταιριών στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 επαγγελματίες αναλυτές και διαχειριστές θεσμικών κεφαλαίων από όλο τον κόσμο, με συνολικό αριθμό ψήφων που υπερβαίνει το
1 εκατομμύριο η Alpha Bank διακρίθηκε ως η πρώτη στην Ελλάδα και 11η μεταξύ 137 Ευρωπαϊκών Τραπεζών στον τομέα των επενδυτικών σχέσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζάς μας κ. Δ. Μαντζούνης ψηφίστηκε πρώτος Έλληνας και 18ος καλύτερος CEO μεταξύ 106 Ευρωπαίων συναδέλφων του.

Ο Γεν. Διευθυντής κ. Βασίλειος Ψάλτης ψηφίστηκε ως πρώτος CFO στην Ελλάδα και 9ος σε σύνολο 97 CFO Ευρωπαϊκών Τραπεζών.

Ο Διευθυντής της διεύθυνσης σχέσεων με θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές κ. Δημήτριος Κωστόπουλος ψηφίστηκε ως 1ος καλύτερος IR Professional στην Ελλάδα και
13ος πανευρωπαϊκά.

Η Υποδιευθύντρια της Διευθύνσεως κ. Έλενα Κατωπόδη αναδείχθηκε 2η καλύτερη IR Professional στην Ελλάδα και 14η πανευρωπαϊκά.

Τέλος ο Senior Investor Relations officer κ. Μάριος Ντεπόρτου ψηφίστηκε
3ος καλύτερος IR Professional στην Ελλάδα και 19ος πανευρωπαϊκά.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των εργαζομένων σ’ αυτήν συγχαίρει τα στελέχη μας για τις διεθνείς διακρίσεις που απέσπασαν αλλά πάνω από όλα συγχαίρει τη διοικητική πυραμίδα της Τράπεζάς μας για τη σιγουριά που προσφέρει στους εργαζόμενους, στους μετόχους και στους πελάτες μας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ